Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Mikrokogenerace EC POWER vstupuje na český trh

Mirokogenerace EC POWER (malé kogenerační jednotky) špičkové kvality vstupují na český trh. Firma se specializuje pouze na malé jednotky od 6 kWe a do 20 kWe. Těchto jednotek má v provozu již 5000 kusů po celé EU.

EC POWER – specialista na mikrokogeneraci

Společná výroba elektřiny a tepla (kogenerace), byla dosud určena hlavní pro větší objekty, s větší spotřebou tepelné a elektrické energie. Plynové mikrokogenerační jednotky firmy EC POWER umožňují využívat výhody kogenerace (společná výroba elektřiny a tepla) i v menších objektech a výrazně snižovat provozní náklady. Ekonomická návratnost XRGI jednotek se pohybuje od 2,5 roku do 8 let. Vždy záleží na konkrétních podmínkách, délce ročního provozu kogenerace a nákupních cenách energií.

Obecně se dá říci, že naše jednotky se hodí všude tam, kde začíná tepelná ztráta na cca 50 KW, a roční celkové náklady na teplo a elektřinu dosahují okolo 400 tis.Kč/rok/bez DPH.

Společnost EC POWER vyrábí od roku 1996 výhradně mikrokogenerační jednotky, kdy je řešen celý systém, včetně inteligentního řízení akumulace. Jako jediná společnost dodává ucelený systém, tedy nejen samostatnou kogenerační jednotku, ale ucelené technické řešení. Výsledkem je rychlá návratnost investice a maximální efektivita celého systému.


 

Více než 5000 ks mikrokogeneračních jednotek XRGI je nainstalováno ve 20 zemích Evropy. Pro výrobu jednotek je využíváno více než 20 patentů, sdrce jednotky tvoří kvalitní motory firmy TOYOTA, které jsou speciálně upravovány dle technické dokumentace EC POWER. XRGI mikrokogenerační jednotky to je ověřená kvalita letitým provozem. O čemž svědčí i velmi dlouhé servisní intervaly (až 10 000 hodin).

 

Naši prckové

Výjimečné vlastnosti

 

Naši klienti

 
 
Reklama