Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dny teplárenství a energetiky 2015 se blíží

Prestižní konference Dny teplárenství a energetiky se letos uskuteční ve dnech 21. až 23. dubna 2015 v Hradci Králové. Tato akce, pořádaná Teplárenským sdružením České republiky, je již 21 let tradičním vrcholným setkáním firem, VIP osobností a příznivců oboru.

Česká energetika prochází nadále obdobím zásadních změn, a tak na ně musí reagovat i teplárenství. „Hlavním tématem letošního ročníku je české teplárenství v energetické unii, chceme diskutovat o budoucnosti oboru v podmínkách klimaticko-energetických cílů EU do roku 2030,“ řekl Mirek Topolánek, předseda výkonné rady Teplárenského sdružení České republiky.

Teplárenství je v ČR strategicky důležitý obor. Ze soustav zásobování teplem je u nás zásobováno teplem více než 1,5 milionu domácností, významná část terciální sféry i průmyslových podniků. Jaká však bude jeho budoucnost ve stále se měnících podmínkách? Jak na něj dopadnou nové klimaticko--energetické cíle přijaté Evropskou radou? Jaké má s teplárenstvím záměry stát a jak se projeví změny energetických zákonů? Podaří se v ČR, podobně jako ve vyspělých zemích, využít energii skrytou v odpadech, nebo ČR zůstane rájem skládek? Dokáže se české teplárenství vyrovnat se všemi změnami a trendy a obstát v konkurenci s ostatními způsoby vytápění?

Na tyto a další otázky se pokusí odpovědět zahraniční hosté, zástupci Teplárenského sdružení ČR, vrcholového managementu teplárenských společností i zástupci státní správy a další odborníci na nadcházejícím 21. ročníku Dnů teplárenství a energetiky, které bude ve dnech 21. až 23. dubna opět hostit Kongresové výstavní a společenské centrum ALDIS v Hradci Králové. Tento soubor konferencí, seminářů a výstavy vloni přivítal téměř tisícovku posluchačů a návštěvníků. Akce je hojně navštěvována také technickými pracovníky z energetiky, předsedy bytových družstev, starosty, představiteli správy bytového fondu měst a obcí i technologických firem.

„Dny teplárenství a energetiky jsou příležitostí pro osobní setkání, diskuze i navazování kontaktů, které k podnikání neodmyslitelně patří. Proto se soustředíme také na společenskou stránku akce,“ uvedl Aleš Pohl ze společnosti Exponex, která akci organizačně připravuje.

Aktuální informace o akci naleznou zájemci na stránkách www.dnytepen.cz.

Tradičně nejvýznamnější akce v oboru teplárenství v ČR přinese ucelený přehled všech novinek, inovací a rozšíření témat o další obory související s teplárenstvím. Nebudou chybět diskuze o nových trendech a směřování oboru teplárenství a podnětná setkání s největšími autoritami tohoto oboru v naší republice, a to jak v rámci samotné konference, tak i společenského večera.









TEPLÁRENSKÉ SDRUŽENÍ České republiky
logo TEPLÁRENSKÉ SDRUŽENÍ České republiky

Zájmové sdružení právnických osob, jejichž činnost souvisí s problematikou výroby, rozvodu a spotřeby tepla, výrobou a montáží technologií pro teplárenství a projektování zařízení pro zásobování teplem. Členové Teplárenského sdružení ČR vyrábějí více než ...