Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dny kogenerace 2024: Nejnovější vývoj v kogeneraci a dekarbonizaci energetiky

Konference Dny kogenerace 2024, která proběhne 22. a 23. října, přináší aktuální pohled na současný vývoj v oblasti kogenerace a udržitelné energetiky. Během dvoudenního programu vystoupí přední odborníci, kteří se zaměří na legislativní změny, nové technologie a cesty k dekarbonizaci.

V rámci konference Dny kogenerace 2024, která proběhne 22. a 23. října v Čestlicích u Prahy, se představí nejnovější technologie a postupy v oblasti kogenerace a dekarbonizace energetiky. Účastníci se mohou těšit na širokou škálu přednášek pokrývajících klíčová témata současné energetické politiky, od zelených bonusů po využití vodíku.

Program prvního dne zahájí přednášky zaměřené na energetickou politiku a úlohu plynové kogenerace v dekarbonizaci. Kromě zelených bonusů pro rok 2025 se budou diskutovat flexibilní zdroje a jejich role ve stabilitě energetické soustavy. Dopolední blok přinese také témata jako obnova energetiky na Ukrajině s pomocí kogeneračních jednotek, růst role biometanu či komunitní energetiku.

Odpolední panelová diskuse se zaměří na státní energetickou koncepci a roli kogenerace v budoucnosti energetického sektoru. Tento blok slibuje živou debatu za účasti významných osobností oboru.

Druhý den konference bude věnován legislativním otázkám, kde budou odborníci probírat regulace v teplárenství a aukce nad 1 MW. Následovat budou přednášky o moderním teplárenství a projektech v oblasti bioenergetiky, kde bude diskutován například potenciál biometanu a vodíku v kogeneračních jednotkách.

Řečníci

Mezi řečníky se představí významné osobnosti z oblasti energetiky, např.: Jan Zápotočný z E.ON Energy Solution, René Neděla a Pavel Jirásek z Ministerstva průmyslu a obchodu, Kristián Titka a Jan Šefránek z Energetického regulačního úřadu, Jan Fousek ze SAF, Martin Sedlák ze SME a Adam Moravec z CZ Biom a další. Konference slibuje mimořádně zajímavé diskuse a nejnovější poznatky z oblasti kogenerace a energetiky.