Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Infotherma začne hodně zajímavou diskusí

Zveme Vás na zahájení výstavy s vyhlášením výsledků ankety čtenářů TZB-info a navazující diskusní blok Vize ve vytápění a úsporách energií v Evropě a ČR s Ing. Tošenovským. Zveme vás také na úterní doprovodný program Chytrá řešení pro úspory energie v budovách a těšíme se na Vaši návštěvu na stánku TZB-info.

Pondělí 23. ledna 2017

Místo: Konferenční sál Výstaviště Černá Louka Ostrava

Redakce portálu TZB-info bude na zahájení výstavy Infotherma natáčet rovněž rozhovory se zúčastněnými zástupci státní správy. Máme zájem o odpovědi na otázky ke zhodnocení 1. kola a dalšího pokračování kotlíkových dotací, směřování energetiky v rámci Evropy i ČR, předpoklad vývoje zvyšování podílu využití elektřiny v budovách v souvislosti s FV a s rozvojem elektromobility a chytrých měst. Např. položíme otázky:

  • V loňském roce zde zahajovaly Kotlíkové dotace. V letošním roce se očekává další kolo. Podmínkou EU bylo vyhodnocení prvního kola Koltíkových dotací. Jak dopadlo? Proč prodloužení bylo jen na obnovitelné zdroje? Jaká bude skladba podporovaných zdrojů ve druhé výzvě?
  • Co nás čeká v oblasti využívání elektřiny v horizontu cca 2 let, což tak nejvíce odpovídá době přípravy staveb?
  • České domácnosti mají za sebou změnu celé řady spotřebičů s ohledem na požadavek na vyšší energetickou účinnost – zbývají elektrické bojlery. Jak to s nimi dopadne?
  • Jdeme cestou zvyšování podílu využití elektrické energie v domech? Včetně elektromobility a baterií a fotovoltaik na střechách a fasádách?
  • V ČR má elektřina na vytápění červenou kartu. Proč a změní se v tomto směru něco?
  • Rádi bychom se zeptali rovněž zástupce Hospodářské komory na praktické věci. Na Infothermě se prezentuje celá řada novinek, většina z nich pro správnou funkci potřebuje odbornou montáž a servis. Jak podpořit, aby se učni dostali už během studia do praxe a jak podpořit jejich začlenění do firem? Jaká je motivace firmy, aby vzala čerstvého absolventa?

Máte i vy nějakou otázku, kterou byste chtěli položit? Pošlete nám ji, nebo ji vložte do diskuse k tomuto článku. Děkujeme.

Úterý 24.ledna 2017

Místo: Konferenční sál Výstaviště Černá Louka Ostrava

Pozvánka na další doprovodný program, na kterém se podílí redakce TZB-info:
13:30 hod. CHYTRÁ ŘEŠENÍ PRO ÚSPORY ENERGIE V BUDOVÁCH

V odpoledním bloku doprovodného programu jsme pro vás připravili přednášky o možnostech jak moderně, efektivně a úsporně vytápět dům a připravovat teplou vodu a jak se starat o svoji bezpečnost. Připravujeme přednášky o mikrokogeneraci, provozu teplé vody bez cirkulace, kombinaci tepelného čerpadla s FV a akumulací, právník připravuje rady pro prodej elektřiny z FV, hasiči rady k bezpečnosti FV. Připravujeme rovněž téma Chytré měřiče spotřeby jako cesta ke snížení spotřeby energií a vzhledem ke stále masivnějšímu nasazení chytrých spotřebičů v našich domech a bytech určitě všechny zaujme přednáška Bezpečnostní rizika chytrých spotřebičů a internetu věcí.

Program podrobně: Energetická soběstačnost a chytrá řešení úspor energie na veletrhu Infotherma 2017

Srdečně Vás zveme. Vstup na přednášky je zdarma v rámci vstupenky na výstavu.

Stánek TZB-info a ESTAV.cz č. 260 najdete ve druhém patře v hale NA2

Těšíme se na Vaši návštěvu.

Stánek je na Infothermě již tradičně zejména poradenským střediskem pro ceny energií a porovnání nákladů na vytápění. Za redakci se letošní Infothermy zúčastní:

  • Ing. Jan Schindler, analytik Kalkulátoru cen energií TZB-info, který bude po celou dobu výstavy zájemcům k dispizici zejména pro otázky cen elektřiny a plynu, porovnání dodavatelů a Kalkulátoru cen energií TZB-info.
  • Mgr. Jiří Zilvar, vedoucí oborů Energetika a Obnovitelné zdroje energie, který rovněž povede úterní odpolední doprovodný program.
  • Ing. Josef Hodboď, vedoucí oboru Vytápění (úterý a středa)
  • Ing. Dagmar Kopačková, Ph.D., ředitelka (pondělí a úterý)
  • Denisa Markovičová, Key Account Manager (středa a čtvrtek)
  • Ing. Dana Česká, Account Manager (pondělí a úterý)

Další akce v rámci doprovodného programu najdete na webu výstavy Infotherma

 
 
Reklama