Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Díky každému rozsvícení světla budou proudit Nadačnímu fondu Kapka naděje peníze

Nové lékařské přístroje nebo hřiště pro nejmenší pacienty. To všechno může pořídit Nadační fond Kapka naděje z peněz, které získá díky unikátnímu projektu s názvem O kapku lepší energie.

Ten odstartuje ještě letos těsně před Vánoci. Jde o naprosto jedinečné spojení nového dodavatele energií na českém trhu Kolibřík energie a Nadačního fondu Kapka naděje. Smyslem projektu je takzvané společensky prospěšné podnikání neboli byznys s přesahem. Kolibřík totiž polovinu svého zisku vrací zpátky komunitám, které podporuje.

Jsme firma, která část zisku s radostí investuje zpět do společensky významných komunit, v tomto případě tedy do Nadačního fondu Kapka naděje, je to takový dárek k Vánocům pro Kapku i nás, moc se na spolupráci těšíme a věříme, že časem se byznys s přesahem stane běžnou aktivitou českých firem,“ usmála se projektová manažerka Kolibříka energie Lucie Matulová.

Do projektu O kapku lepší energie se může zapojit každý, komu je blízká kvalita zdravotní péče v Česku. V praxi to znamená, že pouhým stisknutím vypínače a rozsvícením světla proudí Kapce naděje od zákazníka Kolibříka energie peníze. Z každé protočené kilowatthodiny všech odběratelů, kteří čerpají elektřinu a plyn z O kapku lepších energií, jde část peněz zpět Kapce.

Nadační fond pak z peněz může pořídit potřebné věci pro pomoc nemocným dětem zejména s poruchou krvetvorby, s nádorovým onemocněním a dětem, jejichž onemocnění vyžaduje transplantaci kostní dřeně.

Velkým startem této spolupráce bude benefiční koncert Vánoce splněných přání a pomoci, který se koná v neděli 20. prosince od 20.15 hodin, a v přímém přenosu ho odvysílá televize Prima.

 
 
Reklama