Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová asociace bude prosazovat rozvoj elektřiny z baterií

© frank peters - Fotolia.com
© frank peters - Fotolia.com

Podmínky pro rozvoj elektřiny z baterií chce prosazovat nově vzniklá asociace pro akumulaci AKU-BAT CZ. Jako první svého druhu v Česku chce přispět k vnímání energie z baterií jako plnohodnotného zdroje, uvedli dnes její zástupci.

Asociace sdružuje výrobce, provozovatele, dodavatele, investory a servisní firmy, které se akumulací energie zabývají. Za jejím vznikem stojí české společnosti Solar Global, DECCI a Solartec, které podnikají v oblasti obnovitelných zdrojů a fotovoltaické energie, a výrobci bateriových systémů Siemens a Alfen.

"V době přebytku energie je třeba ji akumulovat pro pozdější využití. A naopak v době nedostatku vyrovnávat rozdíly v energetické soustavě. Díky efektivnímu uskladnění v bateriích nebo jiném způsobu akumulace lze energii operativně využívat," uvedl dnes výkonný ředitel asociace Jan Fousek.

Fousek dříve působil mimo jiné jako jednatel obchodníka s emisními povolenkami Virtuse Energy. Nyní vede společnost Solar Global Energy a je předsedou dozorčí rady Solární asociace.

 
 
Reklama