Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Moderní řešení tepelných zdrojů v rozsáhlých soustavách

Společnost Wolf Česká republika zorganizovala dne 27.4.2017 zajímavý seminář na téma: Moderní řešení tepelných zdrojů středních a velkých výkonů pro individuální využití a centralizovanou výrobu tepla.


V krásném tichém prostředí Hotelu Pod Lipou v Modre-Harmónii se setkali převážně projektanti TZB ze Slovenska a České republiky, aby se seznámili s novinkou v nabídce značky WOLF, se dvěma dalšími modely úspěšné typové řady středních plynových kotlů WOLF MGK–2 s výkonem 800 a 1 000 kW, které jsou svojí konstrukcí a výkonem jedinečné na trhu. I přes vysoký výkon jsou tyto kotle tiché, mají minimální požadavky na instalaci, lehce jako hračka projdou každými metrovými dveřmi.

Kotle takovýchto výkonů jsou určeny především pro velké kotelny a v kaskádě 5 kotlů dokáží zabezpečit výkon až 5 MW. Právě aplikaci kotlů v rozsáhlých soustavách byla věnovaná podstatná část semináře. Běžné zapojení kotlů s sebou přináší problémy s dodržováním požadované kvality oběhové vody a technologické disciplíny při údržbě vytápěcí sústavy.

Proto značka WOLF přichází na trh s jedním z vhodných a technicky čistých řešení, které uvedené negativní vlivy dokáže potlačit - tlakové oddělení zdroje tepla a vytápěcí soustavy, kde na straně zdrojů tepla obíhá velmi malé množství vody s udržitelným složením, oddělením se zabezpečí maximální možná ochrana kotlů. Pro provozovatele přináší toto řešení více výhod: snížení variabilních provozních nákladů, delší životnost, minimální náklady a malou náročnost úpravy vody, zvýšenou účinnost systému.

Účastníci si mohli toto řešení prohlédnout přímo v praxi. Město Modra na přelomu roku uskutečnila dvě takovéto instalace – jednu se samostatným kotlem s výkonem 1000 kW, druhou jako zapojení kotlů v kaskádě s kotli 2x630 kW. Systém je napojený na dálkové sledování s okamžitou optimalizací provozu, který zabezpečují regulační systém WOLF WRS-2 a modul ISM7.

Značka WOLF toto řešení nyní nabízí jako ucelený balík se všemi základními komponenty.


Wolf Česká republika s.r.o.
logo Wolf Česká republika s.r.o.

Společnost Wolf Česká republika s.r.o působí na českém trhu více než 25 let a má za sebou množství referencí. Její dlouholeté působení je zárukou odbornosti. Své partnery (MF, PR) podporuje při projektování, optimalizaci návrhu, při realizaci, uvedení do ...