Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jaké místo bude mít kogenerace v budoucí energetice?

Pozvánka na Dny kogenerace 2018

Jaké změny přinese novela zákona 165/2012 výrobcům elektřiny z KVET? Kdy budou malé a virtuální zdroje poskytovat podpůrné služby? Co může přinést propojení kogenerace s baterií? Dozvíte se na Dnech kogenerace 2018.

Na konferenci vystoupí náměstek MPO sekce surovin a energetiky René Neděla, který bude hovořit o celkovém směřování české energetiky zejména s ohledem na postupně schvalované části zimního energetického balíčku. Následovat bude příspěvek Tomáše Hünera (Siemens) který se svými dlouholetými zkušenostmi ze statní i podnikové sféry zhodnotí plány a realitu české energetické politiky.

Pro provozovatele kogenerací budou velmi aktuální vystoupení Ladislava Havla (MPO) a Jana Pokorného (ERÚ), kteří představí plánované změny v systému podpory KVET vyplývající z připravované novely zákona o podporovaných zdrojích, který přináší do české energetiky aukce i podporu modernizovaným zdrojům. Martin Maslaton z německé asociace B.KWK účastníky seznámí se zkušenostmi s těmito aukcemi v Německu.

Změny na trhu s elektřinou vyplývající z evropského nařízení o vnitřním trhu s elektřinou představí Jiří Strnad (SEPS) a o využívání potenciálu flexibilních plynových kogenerací bude hovořit Stanislav Chvála (Nano-Energies). Následnou panelovou diskusi o očekávaném otevírání trhu s podpůrnými službami i pro menší a virtuální zdroje zahájí Karel Vinkler (ČEPS) pohledem českého provozovatele přenosové soustavy na decentralizovanou energetiku.

Druhý den konference, který bude věnován postupující decentralizaci energetiky, uvede Martin Sedlák ze Svazu moderní energetiky, jehož je COGEN Czech zakládajícím členem. Legislativu pro samovýrobu elektřiny okomentuje Pavel Doucha z advokátní kanceláře Doucha Šikola advokáti. Následovat budou přednášky o přínosech LDS, EPC projektech a řešeních firemních či lokálních energetických systémů.

Detailní program najdete ZDE.
 
 
Reklama