Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Co přinesou Dny kogenerace 2016?

Jakou roli bude hrát kogenerace v české a evropské energetice? Jak může zvýšit energetickou bezpečnost na lokální úrovni? A jaké zkušenosti mají s kogenerací v Německu? Tyto a další informace zazní na konferenci Dny kogenerace 18. a 19. října v Čestlicích u Prahy.

COGEN Czech pořádá již 9.ročník odborné konference zaměřené na kombinovanou výrobu elektřiny a tepla a s tímto oborem související témata. První den konference bude za účasti i zahraničních přednášejících věnován velký prostor celkovému vývoji a dalšímu směřování energetického sektoru v Česku i v Evropě. Dalšími tématy bude role kombinované výroby elektřiny a tepla, vývoji na trhu s elektřinou, virtuální elektrárny a pokrok při zavádění smart grids.

Zvláštní pozornost bude v panelové diskusi věnována energetické bezpečnost na lokální úrovni. Druhý den bude zaměřen na legislativní podmínky a podporu vysokoúčinné kogenerace a praktické příklady zvyšování energetické efektivity.

Konferenci pod záštitou MPO zahájí ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

O vývoji německé a evropské energetiky bude přednášet Felix Matthes (Öko-institut Freiburg) a Roberto Francia (COGEN Europe). Mezi dalšími přednášejícími jsou Josef Jeleček (COGEN Czech), Miroslav Topolánek (Teplárenské sdružení), Jan Kanta (ČEZ), Jakub Vít (NCEÚ), Jan Palaščák (Amper Market), Petr Trombík (Národní bezpečnostní ústav), představitelé ERÚ, MPO a další.

Dny kogenerace
Dny kogenerace
 
 
Reklama