Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

E.ON Energy Globe Award ČR 2013

Ocenění nejlepších energerticky úsporných projektů

Máte rádi chytré inovace, které šetří energii nebo ji vyrábějí z obnovitelných zdrojů? Využíváte je doma nebo v práci? Recyklujete v obci odpadní energii? Šíříte osvětu mezi mládež? Nebo jste si zateplili dům či zrealizovali jiné úpravy, které vedou k úsporám energií a peněz? Pak je E.ON Energy Globe Award ČR ta pravá soutěž pro vás. Vítězné projekty jednotlivých kategorií získají hodnotné ceny do partnerů soutěže. Absolutní vítěz E.ON Energy Globe ČR 2013 navíc získá peněžní odměnu v hodnotě 300 000 Kč.

Již popáté má díky energetické společnosti E.ON každý jedinec, domácnost, firma, obec či město, instituce nebo sdružení v České republice možnost přihlásit do soutěže jakýkoliv projekt, který se týká ekologie, úspor energií či ochrany životního prostředí, a ukázat tak nejen veřejnosti v České republice, ale i ve světě, že pro řadu ekologických problémů již existují vhodná řešení.

Zapojení do soutěže je bezplatné a můžete přihlásit jak zrealizované, tak nově i nezrealizované projekty. Soutěž E.ON Energy Globe Award ČR, která je často nazývána také jako udělování „ekologických oskarů“, má v České republice 5 soutěžních kategorií: Obec, Kutil, Firma, Mládež a nově kategorii Nápad.

Obec – projekty z oblasti ekologie, úspor energií a využívání obnovitelných zdrojů, o které se zasloužilo město či obec

Kutil – všechny malé i velké projekty z oblasti ekologie, úspor energií a využívání obnovitelných zdrojů, které zpracoval člověk v domácnosti

Firma – energeticky úsporné projekty, které šetří energie a přináší tak úsporu energií a nákladů pro firmy, organizace či sdružení

Mládež – projekty z oblasti ekologie, úspor energií a využívání obnovitelných zdrojů, které zpracovala mládež či škola.

V těchto kategorií jsou hodnoceny již zrealizované projekty. Nyní však máte možnost přihlásit projekty, které máte ve své hlavě nebo na papíře a neměli jste na jejich realizaci dost odvahy a peněz. V letošním pátém ročníku přibyla totiž nová kategorie Nápad, v níž se uplatní všechny nápady, myšlenky, vize či produktové inovace zabývající se energeticky úspornou problematikou.

Hlavním posláním soutěže je národní i mezinárodní zviditelnění úspěšných ekologicky zaměřených projektů a zároveň podpora vědomí všech lidí na naší planetě, že mohou a musejí něco udělat pro kvalitní životní prostředí. Vítězný projekt v každé kategorii i absolutní vítěz obdrží hodnotné ceny od partnerů soutěže. Například společnost Vaillant Group Czech s.r.o. poskytne výhercům jednotlivých kategorií závěsný kondenzační kotel Vaillant dle vlastního výběru a absolutnímu výherci tepelné čerpadlo. Od společnosti Gorenje spol. s r.o. získají jednotliví vítězové energeticky úsporné elektrospotřebiče a celkový vítěz si bude moci elektrospotřebiči vybavit celou kuchyň. Společnost Isoline, stejně jako v minulém roce, předá hlavnímu vítězi voucher na pitný režim v hodnotě 20 000 Kč. Celkový vítěz navíc získá odměnu 300 000 Kč a bude Českou republiku zastupovat na mezinárodním finále v jedné ze světových metropolí.

Vlastní zajímavé projekty či projekty ze svého okolí přihlašujte do 17. 5. 2013 a nezrealizované projekty do kategorie Nápad až do 31. 12. 2013. Každý přihlášený soutěžící obdrží lahev exkluzivního vína E.ON Energy Globe Award.

Bližší informace a přihlášku naleznete na www.energyglobe.cz.

Logo

Ke stažení zde:
EEGA přihláška 2013 (PDF)

Kontakt pro další informace:
Ing. Vladimíra Gláserová
Tel.: +420 387 862 304
E-mail: vladimira.glaserova@eon.cz


E.ON Česká republika, s.r.o.
logo E.ON Česká republika, s.r.o.

Skupina E.ON je tradičním partnerem české energetiky. Na českém trhu působíme od roku 1998. Dodáváme elektřinu 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobujeme více než 220.000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.