Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vodíková budoucnost plynárenství: Středoškoláci budou soutěžit o mezinárodní titul Plynař roku 2024

Ve čtvrtek 25. dubna od 11 hodin odstartuje na brněnském výstavišti finále středoškolské soutěže Plynař roku 2024. Druhý ročník akce se poprvé uskuteční s mezinárodní účastí, kromě studentů ze sedmi českých škol budou o titul bojovat také středoškoláci ze Slovenska.

Akce „Plynař roku“ je součástí multioborové středoškolské soutěže „Mistři všedních dnů“, kterou organizuje Střední škola stavebních řemesel Brno-Bosonohy. Na Stavebním veletrhu v Brně tak budou soutěžit v odborných dovednostech i žáci dalších oborů, například tesaři, čalouníci, zedníci či klempíři.

Řemeslo má zlaté dno

Cílem soutěže je ocenit nejtalentovanější žáky a přispět ke zviditelnění učňovského školství. „Odborně vyučených řemeslníků je na trhu práce nedostatek, a tak dnes opravdu platí, že řemeslo má zlaté dno. Naši žáci jsou zaměstnavateli velmi žádaní a dobrou práci mají v podstatě jistou. To platí i pro absolventy oboru mechanik plynových zařízení,“ říká Roman Komínek, zástupce ředitele Střední školy stavebních řemesel Brno-Bosonohy. Právě plynárenství v příštích letech očekává poptávku po vyučených profesionálech.

GasNet: Bez nových plynařů se neobejdeme. Připravujeme Česko na vodík

„Plynárenství stojí na prahu největší transformace od dob průmyslové revoluce. Čeká nás renesance plynu, a nejen toho zemního,“ avizuje Petr Zajíček, ředitel speciálních prací největšího českého distributora plynu skupiny GasNet.

Plynař roku 2024

Organizátorem mezinárodní středoškolské soutěže je Střední škola stavebních řemesel Brno-Bosonohy. Generálním partnerem akce je největší český distributor plynu skupina GasNet.
Partnery jsou: Jihomoravský kraj, COVpS JMK, České ručičky, NET4GAS, Pražská plynárenská, HUTIRA, FASTRA, SEPSafe, Gas Storage CZ, ENBRA, Thermona, Berner, Metrostav a Lesensky.cz.

Více informací


GasNet, s.r.o.
logo GasNet, s.r.o.

GasNet je provozovatel největší plynárenské distribuční soustavy v České republice. Zajišťuje spolehlivé a bezpečné dodávky zemního plynu pro více než 2,3 miliónu zákazníků. GasNet má v tuzemsku zhruba 80% podíl na distribuci zemního plynu a spravuje 65 ...

 
 
Reklama