Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

E.ON už poosmé uklízel Česko. Přes dvě stovky zaměstnanců sebralo téměř šest tun odpadu

Dvě stě lidí. Sedm měst a obcí. Téměř šest tun odpadu. To je sumář letošní účasti zaměstnanců společnosti E.ON na akci Ukliďme Česko. Dobrovolníci z E.ONu se už poosmé přidali k celorepublikové aktivitě a v pátek 5. dubna vyrazili celkem na dvaceti místech v Českých Budějovicích, Praze, Brně, Otrokovicích, Sokolnicích, Ořechově nebo v Moravanech u Brna uklízet své okolí.

Iniciativa Ukliďme Česko je vítězem soutěže E.ON Energy Globe z roku 2014 a E.ON s ní, stejně jako s dalšími vítězi této soutěže, dlouhodobě spolupracuje.

„Více než 200 zapojených zaměstnanců E.ONu dva roky po sobě je jasným důkazem toho, jak k projektu Ukliďme Česko přistupujeme a jak si ho naši zaměstnanci vzali za svůj. Z toho mám obrovskou radost. Nejenže na určitá místa naši lidé vyrazili uklízet jako v minulých letech, ale tentokrát navíc sami posílali tipy na problematické lokality ze svého okolí, kde je potřeba pomoci. Na základě jejich tipů jsme pak vybrali rekordní počet dvaceti míst, kde jsme se letos zapojili. Udržitelnost je pro nás klíčovým tématem nejen v energetice, ale i ve vztahu k přírodě a společnosti. Věřím, že i podobnými aktivitami, které se na první pohled zdají být malé, ale ve finále udělají strašně moc, dokazujeme, že o udržitelnosti nejen mluvíme, ale aktivně se zapojujeme,“ vysvětluje Claudia Viohl, generální ředitelka E.ONu v České republice, která doplňuje, že oblast dobrovolnictví se společnost hodně věnuje a snaží se v ní své zaměstnance různě podporovat. Ukliďme Česko je tak jen jednou z řady oblastí, kde se zaměstnanci E.ONu během roku zapojují.

Zaměstnanci společnosti se na úklid svého okolí vydali už poosmé. První hromadný úklid se konal v roce 2015. A od té doby pravidelně uklízeli až do roku 2019, kdy jejich snahu na dva roky omezily restrikce spojené s pandemií covid-19 a nemožnost účastnit se hromadných akcí. V předchozích sedmi ročnících se akce Ukliďme Česko zúčastnilo přes 750 zaměstnanců, kteří dokázali z přírody sebrat a odnést přibližně 36 tun odpadu. Letos přidali dalších téměř šest tun v 600 pytlích. Nejvíce v Brně okolo dvou tun a v Českých Budějovicích pak dalších 1,5 tuny.

Více informací


E.ON Česká republika, s.r.o.
logo E.ON Česká republika, s.r.o.

Skupina E.ON je tradičním partnerem české energetiky. Na českém trhu působíme od roku 1998. Dodáváme elektřinu 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobujeme více než 220.000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.

 
 
Reklama