Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fotovoltaické moduly TOPCon od společnosti Canadian Solar

Vybrané TOPCon solární panely pro rezidenční instalace od Canadian Solar jsou dostupné u společnosti Solarity nyní v prodloužené záruce na 25 let.

Canadian Solar byla jednou z prvních společností, která zavedla technologii fotovoltaických oboustranných modulů, modulů s velkoformátovými pláty (až 210 mm), nebo dnes tolik populárních článků typu N s vysokou účinností.

Od roku 2019 společnost CSI Solar rozvíjí technologii článku typu N s výrobním procesem TOPCon (Tunnel Oxide Passivated Contacts) a postupně uvádí na trh diverzifikované portfolio těchto modulů s články o délce 182 mm a 210 mm se zapouzdřením pomocí jedné nebo dvou skleněných vrstev, a to v provedení v  různých velikostech s různým výstupním výkonem pro uspokojení nejrůznějších potřeb fotovoltaických projektů.  

Výrobní technologie TOPCon je založena na článcích typu N, které mají odlišné charakteristiky než dříve běžně používané články typu P, a pomáhá dosahovat vyšších hodnot účinnosti přeměny energie minimalizací jejích ztrát.

Články typu N nabízí několik výhod, zejména nižší náchylnost k degradaci způsobené světlem (tzv. LID, light-induced degradation) a lepších teplotních koeficientů, které znamenají vyšší výkon a delší životnost.

Využití článků typu N vede k odhadované účinnosti až 28,7 %, tedy výrazně větší, než u PERC článků typu P, která je přibližně 24,5 %.

Díky zmíněným výhodám současně s nižšími výrobními náklady se předpokládá, že se v nadcházejících letech stane TOPCon mainstreamovou výrobní technologií.

Vybrané TOPCon solární panely pro rezidenční instalace od Canadian Solar jsou dostupné u společnosti Solarity nyní v prodloužené záruce na 25 let.

Více informací


Solarity s. r. o.
logo Solarity s. r. o.

V Solarity s.r.o. poskytujeme od roku 2008 profesionální on-grid a off-grid řešení fotovoltaických systémů pro klienty v Evropě, Africe a na Blízkém východě. Spolupracujeme s instalačními firmami, distributory, EPC společnostmi, s výrobci a velkoobchody ...

 
 
Reklama