Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Efektivní energie s EGE Power System: Nová tepelná čerpadla a FVE na trhu řídí Loxone

Nová divize známé společnosti EGE nabízí produkty pro účinnější energie. Pro jejich inteligentní ovládání zvolila technologii Loxone. Ze spojení etablovaných značek těží zákazníci i instalační firmy.

Česká skupina EGE se nyní kromě silnoproudé elektrotechniky, zapouzdřených vodičů a ocelových konstrukcí věnuje i „malé energetice“ domácností a průmyslových budov. Na trh přichází se zařízeními jako jsou tepelná čerpadla, fotovoltaika, rekuperace, průmyslové osvětlení řízené DALI a DMX... To vše v rámci divize EGE Power System.

Inteligence nejen pro tepelná čerpadla

Technologie dostanou zákazníci rovnou s inteligentním systémem Loxone a jeho funkcemi:

  • Teplota výstupní vody se mění automaticky na základě klimatických podmínek - pro maximální COP faktor.
  • Optimální využití TČ v reakci na spotové ceny elektřiny.
  • Přehled a změny v aplikaci Loxone.
  • Možnost inteligentního řízení kaskády.
  • Zónová regulace vytápění.
  • Akumulace v době přebytků
  • Chytrá reakce na aktuální výrobu FVE.
  • Možnost vzdálené správy servisního technika.

→ To vše zásadně urychluje návratnost investice do zdroje.

Bonus: Využití Loxone Miniserveru znamená také možnost napojení dalších technologií a vytvoření komplexní inteligentní budovy.

„Propojení našeho hardwaru v jednom systému přinese větší úspory a možnost mít energie dokonale pod kontrolou. Zákazníci mohou řídit vlastní energie skutečně smysluplně a budovy se stanou minimálně závislé na konvenční energetice,“ komentuje spolupráci Petr Sklenář, CSO EGE Power System.

Instalace čerpadel a dalších produktů s inteligentními funkcemi vyžaduje certifikovaného technika - Loxone Partnera. Může to být přímo dodavatel produktů EGE, případně musí s některým Loxone Partnerem spolupracovat.

Zjistit více


Loxone s.r.o.
logo Loxone s.r.o.

Loxone je systém pro inteligentní elektroinstalace. Přináší pokročilé ovládání a automatizaci technologií budov do komerčních projektů i domácnosti. Stínění, topení, osvětlení, chlazení, závlaha, přístupový systém, alarmy, audio, FVE, ventilace... vše ...

 
 
Reklama