Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nejlepší žáci 14 elektrotechnických škol obdrželi ocenění ČSZE

Ve Velkém zrcadlovém sále MŠMT v Praze proběhlo slavnostní ocenění nejlepších žáků elektrotechnických škol, certifikovaných pro energetiku, sdružených v Českém svazu zaměstnavatelů v energetice (ČSZE). Žáky nominovala každá ze čtrnácti středních škol na základě interních kritérií, jímž je například jejich úspěšné zastupování školy v odborné soutěži.

Společně s řediteli a ředitelkami škol ceny nejlepším mladým zástupcům oboru předávali ředitel ČSZE Richard Vidlička, vrchní ředitel sekce vzdělávání a mládeže MŠMT Jan Mareš, náměstek ministra školství Jaroslav Miller a za zaměstnavatele v energetice generální ředitel společnosti PREdistribuce Milan Hampl.

„Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy považuje ČSZE za významného partnera pro rozvoj a podporu odborného vzdělávání, který klade velký důraz na kvalitu vzdělávání členských škol. Jedním z důkazů je i každoroční ocenění těch žáků, kteří na školách dosahují nejlepší výsledky. Gratuluji všem oceněným a přeji jim vše nejlepší do dalšího studijního či profesního života. Jsem přesvědčen, že ocenění žáků je také vizitkou samotných škol a jejich pedagogů. Jsme připraveni s nimi i nadále sdílet příklady dobré praxe, které se v minulosti promítly do zastavení systému jednotné závěrečné zkoušky nebo do zavádění standardů a certifikací v odborném vzdělávání,“ řekl vrchní ředitel Jan Mareš.

Ke slavnostní události ředitel ČSZE Richard Vidlička uvedl: „Oceněním chceme zviditelnit odborné technické vzdělávání a podporovat talentované žáky. Zejména v elektrotechnice a energetice je patrná vzrůstající poptávka po pracovnících, chceme žáky a jejich rodiče upozornit na perspektivní moderní obory“.

Ocenění žáci a další informace

 
 
Reklama