Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nedržte se stropu, ceny energií klesají

Společnost epet zveřejnila atraktivní ceníky elektřiny a plynu, které jsou pod vládním stropem. Na podrobnosti jsme se ptali Romana Šmída, ředitele maloobchodu epet.

O kolik jsou vaše nové ceny nižší než ty zastropované?

V současné chvíli jsou ceny oproti stropu nižší o 1 051 korun bez DPH na každé spotřebované MWh u plynu a 1 151 korun bez DPH na každé spotřebované MWh u elektřiny. Nabídka platí pro nové zákazníky a fixace ceny je na 12 měsíců.

Jak se bude situace na trhu vyvíjet? S jakým scénáři pracujete?

Dle našeho průzkumu mohou ceny energií ještě cca do poloviny letošního roku mírně klesat, pak zůstanou nějakou dobu beze změny a další výraznější pokles se dá očekávat až okolo roku 2025. Samozřejmě zde nejsou a ani nemohou být zohledněny případy, kdy by trh opět ovlivnily nějaké nečekané externí faktory.

Takže se už nyní vyplatí uzavřít smlouvu s dlouhodobější fixací?

Ano, pokud je nabídka výhodná, nebál bych se uzavřít smlouvu s fixací ceny na 12 i na 24 měsíců.

A co stávající zákazníci? Máte nějakou výhodnou nabídku, která reaguje na pokles cen na trhu, i pro ně?

Nabídku pro stávající zákazníky máme již také připravenou. V květnu je budeme všechny obesílat a nabízet i jim produkt s výhodnější cenou a fixací na jeden 12 měsíců. Nebo mohou již teď na stránce naší nové kampaně www.epet.cz/zlevnujeme, která je určená pro nové zákazníky, vyplnit poptávkový formulář a my se jim s nabídkou ozveme zpět. Záleží nám na dlouhodobém budování vztahů s našimi zákazníky, a proto se jim snažíme být za každých okolností férovým a spolehlivým partnerem.

Více informací


EP ENERGY TRADING, a.s.
logo EP ENERGY TRADING, a.s.

EP ENERGY TRADING, a.s. (neboli epet) je dodavatelem elektřiny a zemního plynu a působí nejen v České republice, ale i na Slovensku. Energie dodáváme jak do domácností a menších firem, tak velkoodběratelům z řad významných společností z oblasti průmyslu, ...

 
 
Reklama