Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak to bude s dotacemi v druhé polovině roku?

Program Nová zelená úsporám poskytuje dotace na energeticky úsporná řešení pro domácnosti. Mají však nastat změny, které mohou mít dopad na domácnosti, které přemýšlí o investici do fotovoltaiky.

Na konci června letošního roku končí stávající dotační podpora pro obnovitelné zdroje energie. Ministerstvo před létem uzavře příjem žádostí a až do září nebude možné dotace čerpat. Od září pak bude představena nová dotační výzva, ke které však zatím nejsou známé podmínky.

Podle Ministerstva životního prostředí a Státního fondu životního prostředí je zájem o dotace vysoký a čerpání finančních prostředků z Národního plánu obnovy skončí dříve, než se plánovalo.„Kdo chce s jistotou vědět jaké za jakých podmínek dotaci dostane, měl by o ni požádat co nejdříve. Zatím nejsou známé podmínky nové výzvy a my tak nemůžeme slíbit, že nenastane nějaká změna,“ vysvětluje Petr Částek,  člen představenstva Columbus Energy. Pokud tedy váháte o koupi fotovoltaické elektrárny, zvažte, zda se vám vyplatí čekat.

Dotační program je však podle ministerstva a státního fondu potřeba upravit. Cílem je zjednodušit celý proces získání dotace a zároveň umožnit získání finanční podpory pro více domácností. Nově upravený program bude pro zájemce o dotaci dostupný v září tohoto roku. Přesné změny, které nastanou jsou zatím však neznámé. Pokud chcete pro investici do fotovoltaiky využít současné podmínky pro čerpání dotace, oslovte ve vašem kraji našeho odborného poradce, který vám s výběrem fotovoltaiky pomůže.

Více informací o dotacích na fotovoltaiku naleznete zde.

 
 
Reklama