Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Měření rychlostního profilu v elektrostatickém odlučovači

Vliv rovnoměrného rychlostního profilu na účinnost elektrostatického odlučovače je všeobecné znám. Často je však nutné jej proměřit přímo na konkrétních odlučovačích.

Technici z firmy Wallstein Rothemühle se mimo dodávek elektrostatických odlučovačů (dále EO) zabývají i jejích zprovozněním a servisem. Jednou částí komplexních zkoušek EO je i změření rozložení rychlostního profilu mezi 1 a druhou sekcí EO. Rovnoměrné rozložení rychlostí je podmínkou dosažení správné účinnosti daného filtru. Jedná se o poměrně náročné měření ve stísněných a prašných podmínkách, které klade ty nejvyšší nároky nejen na techniky uvnitř odlučovače, ale i na použitý měřicí přístroj.

Fotografie je z nedávného měření v elektrárně Počerady na bloku 6, kde byl použit multifunkční přístroj TA465P s lopatkovou hlavou 100 mm, která má vysokou citlivost a je schopna snímat rychlosti od 0,25 m/s. Současně model umožňuje ukládat naměření hodnoty do paměti a následně vyhodnotit rychlostní pole, což v tomto případě technikům značně ulehčilo měření.

Více informací


AIRFLOW Lufttechnik GmbH, organizační složka Praha
logo AIRFLOW Lufttechnik GmbH, organizační složka Praha

Designové ventilátory ICON, přístroje pro VZT: anemometry, mikromanometry, Prandtlovy sondy, teploměry a termočlánková čidla, vlhkoměry, zvukoměry, ProHood, měření CO₂, MaR: čidla, snímače, převodníky. Odborná školení VZT. Servis a kalibrace.

 
 
Reklama