Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Cena elektřiny roste: Víte, jak ušetřit?

Zdražování elektřiny se nyní nevyhne žádná domácnost. Za stoupající cenou stojí válka, ale také pandemie. Jedinou cestou, jak ušetřit, je nižší spotřeba energie nebo nalezení výhodnějšího dodavatele.

Porovnejte všechny nabídky

Pokud máte chvilku a přístup na internet, můžete si nabídky dodavatelů srovnat třeba ihned a najít to nejvýhodnější řešení pro vaši domácnost. Cena elektřiny je u každého dodavatele jiná, jelikož o výši neregulované složky ceny elektřiny rozhodují individuálně. Neexistuje jediný výhodný dodavatel, jelikož pro každou domácnost je vhodné jiné řešení. Stačí jen vyplnit základní údaje do kalkulačky a výsledky budete mít rychle a přehledně srovnané.

V případě, že jste uzavřeli smlouvu bez rozmyslu nebo jste si nevýhodných podmínek všimli později, neváhejte a vypovězte ji co nejdříve. Do 14 dnů vám totiž nehrozí žádné sankce a můžete si tak vybrat výhodnější alternativu.

Připravte si údaj o spotřebě elektřiny

Abyste získali nabídku na míru, je třeba mít připraveno několik údajů. Spotřeba elektřiny je jedním z nich. A jak spočítat spotřebu elektřiny? Nejprve získejte údaje o každém spotřebiči, který se u vás doma nachází. Zajímat by vás měl příkon, který je označen jednotkou W. Udávaný počet vynásobte počtem hodin, po který je spotřebič v provozu. Jako výsledek získáte počet watthodin.

Najděte výhodnějšího dodavatele

Jakmile budete mít údaj o spotřebě v domácnosti připravený, stačí vyplnit informaci o hlavním využití elektřiny, kraj, ve kterém žijete a současného dodavatele. Kalkulačka připraví hned několik výsledků a smlouvu si můžete sjednat třeba ihned. Srovnání cen elektřiny ze také probrat s odborníky a zjistit, jaké řešení je pro vás ideální.

Více informací


Ušetřeno.cz
logo Ušetřeno.cz

Portál Ušetřeno.cz porovnává produkty a služby a pomáhá tak šetřit čas i peníze. Jen u nás naleznete nejvýhodnější nabídky dodavatelů plynu, elektřiny a poskytovatelů hypoték, půjček či mobilních tarifů a internetu.

 
 
Reklama