Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kolik ušetříte s domácí nabíjecí stanicí?

Wallbox je moderní způsob, jak nabíjet elektroauto. Více času, úspora financí, komfort i jistota do budoucna. To vše přijde, když jej začnete používat místo zásuvky. Jaká jsou fakta a čísla?

Nabíjení elektroauta běžnou zásuvkou
Mnoho majitelů elektroaut nabíjí svá auta tzv. pomalým nabíjením s využitím střídavého proudu 230/400 voltů s tím, že nabíjecí kabel obsahuje konektor do vozu (evropský standard je TYP 2) a běžně známou zástrčku do domácí zásuvky (TN 230/400 V). Využití sítě tímto způsobem obsahuje výhodu existující infrastruktury bez dalšího investování. Nevýhodou je však zatížení instalace, která nebývá prověřena, a využívání energie bez řízení odběru. 

Nabíjení pomocí wallboxu
Delší životnost baterie elektroauta, dostupnost nabíjení, žádné čekání. Wallbox ve většině případů urychlí nabíjení až 10× a zajistí naprostou bezpečnost. Dokáže sledovat odběr v síti (nebude se odpojovat elektrický jistič). Nabíjí podle vytíženosti domácí sítě, takže se spustí, až celý dům usne. Přizpůsobuje čas nabíjení dle doby nízké sazby za elektřinu. Umí používat klíček nebo RFID kartu pro zabránění neoprávněného nabíjení. Eviduje spotřebovanou energii pro daňové účely. Využívá mobilní aplikaci pro efektivní řízení spotřeby. Detekuje únik stejnosměrného proudu. A mnoho dalšího.

Propojte wallbox s fotovoltaikou
Pokud budete do wallboxu dodávat energii, kterou vám přes den vyrobí slunce, získáte efektivní řešení, jak šetřit finance i přírodu. 

Ozvěte se svému Woltair expertovi, který vám poradí s výběrem i s možností propojení wallboxu s fotovoltaikou.

Domácí nabíjecí stanice od Woltair

 
 
Reklama