Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ČEZ Distribuce: Žádné plánované odstávky elektřiny přes vánoční a novoroční svátky

Omezení odstávek elektřiny začíná již v předvánočním období a pokračovat bude dále ke konci roku. Během vánočních svátků nebude probíhat žádné plánované vypínání.


Distribuční soustava v zimě, foto © TZB-info

Nic by tak nemělo ohrozit rozsvícení vánočních stromečků ve všech domácnostech na zásobovacím území ČEZ Distribuce. Její zákazníci by svátky měli prožít v příjemné vánoční atmosféře v poklidu svých domovů, bez omezení dodávek elektrické energie.

V době od 15. 12. 2021 do 1. 1. 2022 nebudou prováděny práce, které je možno vzhledem k jejich charakteru přesunout na jiné období. „Jedná se zejména o práce spojené s údržbou nebo výstavbou distribučního zařízení“, říká Radim Černý, místopředseda představenstva ČEZ Distribuce. „Uvedené zásady se netýkají vypínání v případě kalamitních a dalších mimořádných situací, kdy je pro odstraňování následků poruch nezbytně nutné distribuční zařízení vypnout“, dodává Černý.

Víte, že o odstávkách elektřiny vás můžeme informovat sms či e-mailem? Odstávka proudu už vás nikdy nepřekvapí. Stačí se jednoduše zaregistrovat. Zdarma.

 
 
Reklama