Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Budova podle Green Dealu: S Loxone rychle, s úsporou a bez ztráty komfortu

V energetice je stále významnější celková energetická účinnost budov. Právě budovy spotřebují zhruba 40 % veškeré energie. Proto by jejich energetická účinnost měla být do budoucna obecně vyšší.

Prvním krokem, kterým lze k transformaci přistupovat u starších budov, je například výměna oken za plastová, zateplování a řada dalších stavebních úprav. Nepříjemné jsou takové situace například ve školách, kdy se děti musí kvůli pracem různě stěhovat po třídách nebo se učit mimo školní budovu. Smůla je, že taková opatření zdaleka neřeší všechno.

Je potřeba jim jít naproti změnou samotného chodu budovy - co se technologií týče. Pravou efektivitu budově přinese inteligentní řízení s Loxone. Systém chytré automatizace sám ovládá světla, aby svítila, kde mají. A naopak jinde nesvítila zbytečně. Topení se řídí podle aktuálních podmínek. Ideální teplota může být v každé místnosti omezena třeba podle rozvrhu hodin nebo pracovní doby. Ventilace se řídí podle aktuální kvality vzduchu.

Technologie jsou propojené a je možné budově (ať už je to škola, kanceláře nebo třeba úřad) nastavit automatické provozní režimy. V neposlední řadě se do systému dá integrovat i fotovoltaika. Správce budovy má přehled o statistikách a spotřebě na jednom místě. To je chytrý energetický management.

Chytrou elektroinstalaci lze provést za několik dní, maximálně týdnů, nikoli půl roku. Navíc nijak neovlivní fungování lidí v budově. A vstupní náklady jsou vzhledem k možným úsporám příznivé. Takže velmi rychle, bez ztráty komfortu a za dobrou cenu snížíte uhlíkovou stopu budovy a spotřebu energie. Pokud bude inteligentní automatizace s Loxone standardem jako plastová okna, bude efektivita budov mnohem vyšší.

Více informací


Loxone s.r.o.
logo Loxone s.r.o.

Loxone je systém pro inteligentní elektroinstalace. Přináší pokročilé ovládání a automatizaci technologií budov do komerčních projektů i domácnosti. Stínění, topení, osvětlení, chlazení, závlaha, přístupový systém, alarmy, audio, FVE, ventilace... vše ...

 
 
Reklama