Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

GasNet zabezpečil plynovody po ničivém tornádu

Včera se přes několik jihomoravských obcí přehnalo tornádo a oblast zasáhly silné bouřky a krupobití. Skupina GasNet, která v oblasti zajišťuje distribuci zemního plynu, vyslala okamžitě na místo svoje techniky, kterým se podařilo zajistit bezpečnost plynárenské infrastruktury.

Preventivním odstavením dodávek plynu technici ze společnosti GasNet zajistili bezpečí zasahujících jednotek IZS a obyvatel v zasažených obcích.

„Situaci máme v tuto chvíli pod kontrolou. Ještě v průběhu noci z 24. na 25. června jsme z preventivních důvodů zastavili dodávky do čtyř nejvíce postižených obcí Hrušky, Lužice, Mikulčice a Moravská Nová Ves,“ říká Petr Koutný, ředitel provozu a údržby sítí společnosti GasNet.

V důsledku tornáda a větrné bouře je v současné době bez dodávek zemního plynu zhruba 2500 odběratelů. „Nyní zjišťujeme celkový rozsah škod. Na harmonogramu obnovení dodávek intenzivně pracujeme. Na místě zasahují desítky našich techniků a specialistů, kteří aktivně spolupracují s místními krizovými štáby. Jasnou prioritou pro nás zůstává i nadále bezpečnost všech lidí v zasažené oblasti,“ doplňuje Josef Pomykal ze společnosti GasNet, který řídí zásah plynařů na místě.


GasNet, s.r.o.
logo GasNet, s.r.o.

GasNet je provozovatel největší plynárenské distribuční soustavy v České republice. Zajišťuje spolehlivé a bezpečné dodávky zemního plynu pro více než 2,3 miliónu zákazníků. GasNet má v tuzemsku zhruba 80% podíl na distribuci zemního plynu a spravuje 65 ...

 
 
Reklama