Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Spolehlivost a kvalita našich měřících a regulačních sestav využita při pěstování rajčat a okurek

V našich letošních dubnových aktualitách jsme Vás informovali o dodávce 6-ti kusů měřících a regulačních sestav osazených do nerezových skříní.

Tyto u nás vyrobené a prostřednictvím naší sesterské společnosti HUTIRA Slovakia s.r.o. dodané regulační stanice zabezpečují plyn pro generátory o výkonu 5MW elektrické energie a 6,4MW tepla. Elektrická energie je určena pro osvětlení a teplo je využívané pro ohřev skleníků v obci Sľažany, okres Zlaté Moravce.

Na rozloze 6-ti hektarů byly vystaveny 2 skleníky, které jsou určeny pro pěstování rajčat a okurek. V současné době jsou již uvedeny do provozu. Na 3 ha se pěstují dva druhy okurek a další 3 ha jsou určeny pro pěstování tří druhů rajčat. Vzhledem k modernímu vybavení skleníků technologií regulace ohřevu i chlazení, požadované vlhkosti vzduchu i intenzity světla lze plody sklízet už za 6-8 týdnů od výsadby. Sběr probíhá každý den a výpěstky se expedují do SR, ČR, Německa a Rakouska.

Realizátorem těchto skleníkových staveb je společnost Certhon, která navrhuje a staví moderní skleníky pro odvětví skleníkového zahradnictví a je inovátorem ve vývoji růstových komor a technických systémů. Díky všem oborům umístěným pod jednou střechou může nabídnout kompletní řešení a realizovat celé projekty od návrhu po provedení, a to v souladu s přáními a požadavky klienta.

Těší nás, že jsme se mohli podílet na takovémto velkolepém projektu, čímž však naše spolupráce nekončí. Ještě v letošním roce budeme dodávat další podobnou regulační stanici.

 
 
Reklama