Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens AG získal Evropskou cenu za energetické služby pro rok 2017

Divize Building Technologies společnosti Siemens AG získala Evropskou cenu pro energetické služby se zaručeným výsledkem (EESA) za rok 2017 v kategorii “Nejlepší evropský projekt energetických služeb“.

Siemens Česká republika také nově zprovoznil speciální microsite, která je věnovaná energeticky úsporným projektům
Siemens Česká republika také nově zprovoznil speciální microsite, která je věnovaná energeticky úsporným projektům

Ocenění si Siemens odnesl za projekt energetických služeb se zárukou (EPC) pro nemocnici Hvidovre Hospital v Dánsku, který je v současnosti vůbec největším EPC projektem v zemi.

Jeho realizace umožní nemocnici o rozloze 245 000 m², situované nedaleko Kodaně, snížit spotřebu tepla o 41 procent a spotřebu elektrické energie o 23 procent. Celková spotřeba energií klesne přibližně o jednu třetinu.

V rámci projektu dojde k rozšíření stávajícího velkého nemocničního fotovoltaického systému, instalaci větrných turbín a geotermálního úložiště energií, optimalizaci stávajících technických systémů a modernizaci celého systému řízení. Dokončení modernizace a rozšíření energetických systémů je plánováno na konec prosince 2018. Hodnota celé investice je 23 milionů euro.

Modernizace bude přínosem také pro pacienty nemocnice Hvidovre Hospital: systém pro úplnou automatizaci místností Siemens Desigo TRA (Total Room Automation) umožní pacientům ovládat osvětlení, topení, ventilaci, ale i závěsy a rolety přímo z terminálu umístěného u lůžka a zajistí tak poskytování individuálního komfortu.

Siemens Česká republika také nově zprovoznil speciální microsite, která je věnovaná energeticky úsporným projektům.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama