Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

MND se přihlásila k Etickému kodexu

Společnost MND a.s., největší česká těžební společnost ropy a plynu, se v únoru jako první z nejznámějších dodavatelů energií na trhu přihlásila k Etickému kodexu obchodníka s elektřinou a plynem.

Společnost MND a.s., Moravské naftové doly, největší česká těžební společnost ropy a plynu, se v únoru jako první z nejznámějších dodavatelů energií na trhu přihlásila k aktualizovanému Etickému kodexu obchodníka s elektřinou a plynem, který vydal na začátku letošního roku Energetický regulační úřad.

Aktualizovaný Etický kodex se od toho původního liší zejména tím, že požaduje po obchodnících, aby uváděli ve vyúčtování pro domácnosti datum konce účinnosti smlouvy.

Přijetí aktualizovaného Etického kodexu je pro nás logickým krokem. Potvrzujeme tak náš prozákaznický přístup. Naše nabídka se od většiny konkurence dlouhodobě odlišuje tím, že všechny naše smlouvy pro domácnosti jsou na dobu neurčitou. Možnost vyvázání u všech smluv je tak již nyní daná a zřetelně komunikovaná jak v ceníku, tak ve smlouvě,“ řekl Jan Sýkora, ředitel prodeje a marketingu.

Snahu o zavedení větší transparentnosti na trhu pomocí Etického kodexu vítáme. Ještě raději bychom ale viděli tyto změny přímo v legislativě, aby je museli zavést všichni dodavatelé. Etický kodex vydaný ERÚ není totiž závazný pro všechny dodavatele, ale pouze pro ty, kteří se k němu přihlásí. Tam, kde by bylo větší transparentnosti nejvíce potřeba, Kodex nedosáhne,“ dodal Sýkora.


MND Energie a.s.
logo MND Energie a.s.

Jsme největší česká těžební společnost ropy a plynu MND Energie a.s., Moravské naftové doly, která má stoletou tradici v oboru. Plyn přímo z těžby jsme se rozhodli nabízet nejen velkoodběratelům, ale také napřímo domácnostem. Kromě Plynu z první ruky přímo ...

 
 
Reklama