Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové frekvenční měniče Altivar 320 zvyšují provozní hodiny strojů a průmyslových aplikací

Společnost Schneider Electric uvádí na trh zástupce rodiny Altivar Machine – nové frekvenční měniče Altivar 320 se zaměřením na základní i pokročilé průmyslové aplikace. Vynikají optimální kombinací všestrannosti, bezpečnosti a spolehlivosti.



„Vývoj měničů byl zaměřen na zkrácení času, který je nutné věnovat konfiguraci, systémové integraci, údržbě, diagnostice a bezpečnostním operacím. Citelné zrychlení všech těchto činností vede k nárůstu provozních hodin strojů a průmyslových aplikací, a to při současném snižování nákladů na jejich inženýring a provoz,“ shrnuje Vladimír Janypka, obchodní ředitel divize Průmyslová automatizace ze Schneider Electric.

Naprostá otevřenost v komunikaci

Altivar 320 nabízí flexibilní a otevřené připojení do továrních linek a komunikačních sítí, přes které je možné měnič řídit, konfigurovat, monitorovat a nastavovat. Podporuje řadu nejpoužívanějších komunikačních protokolů. Již v základním provedení má integrovány komunikace Modbus a CANopen. Volitelně lze formou zásuvných modulů doplnit další komunikační protokoly: EtherNet/IP – Modbus TCP, EtherCAT, Profibus, Profinet, nebo DeviceNet. Frekvenční měniče Altivar 320 podporují jak PLCopen, tak testované, ověřené a zdokumentované architektury (TVDA), které pomáhají účelně zkrátit projektový a inženýrský čas. Skvěle proto zapadají do koncepce MachineStruxure.

Odpadají investice do externích bezpečnostních přístrojů

Frekvenční měniče Altivar 320 mají integrovánu celou řadu bezpečnostních funkcí, které lze navíc snadno a rychle parametrizovat z jednoho prostředí. Jedná se například o funkci bezpečného vypnutí točivého momentu (STO), bezpečného zastavení (SS1), bezpečného omezení rychlosti (SLS), bezpečné maximální rychlosti (SMS) nebo bezpečně uzavřených dveří stroje (GDL). Bez problému splňují požadavky na bezpečnostní funkce v elektrických pohonech s frekvenčními měniči dle směrnice Machinery Directive 2006/42/EC. Z hlediska integrity bezpečnosti dosahují až úrovně SIL 3 / PLe kat. 3.

„Tam, kde jsou použity frekvenční měniče Altivar 320, již není třeba investovat do dalších externích bezpečnostních přístrojů. Výše uvedené vybavení samozřejmě výrazně zjednodušuje proces certifikace strojů a průmyslových aplikací,“ upřesňuje Vladimír Janypka ze Schneider Electric.


Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 
Reklama