Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Veletrh FOR ENERGO představí trendy v energetice a mezinárodní summit

Aktuální novinky a trendy z oblasti energetiky, elektrotechniky, elektroniky a automatizace představí specializovaný veletrh FOR ENERGO. Ten proběhne 18. až 20. listopadu 2014 v areálu PVA EXPO PRAHA. Novinkou letošního ročníku je pořádání ENERGO SUMMITu, na kterém vystoupí přední odborníci ze střední Evropy a České republiky. Summit se uskuteční první den veletrhu v úterý 18. listopadu 2014. Generálním partnerem veletrhu i summitu je SKUPINA ČEZ.

Mezinárodní veletrh FOR ENERGO je jedinou akcí svého druhu v regionu Čechy a cílovou skupinou je především odborná veřejnost. Záštitu mu udělilo Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR a Ministerstvo životního prostředí ČR. Význam energetického sektoru pro české hospodářství je dále podtrhnut oficiální záštitou Českomoravské elektrotechnické asociace. V rámci veletrhu proběhne doprovodný program, který nabídne posluchačům přednášky na atraktivní témata, jako např. moderní technologie v městské dopravě.

Co bude hýbat světem energetiky a elektrotechniky ukážou ve svých expozicích lídři těchto oborů působících v ČR i ve světě, mj. i energetická společnost ČEZ, která se současně stala i generálním partnerem veletrhu. Na veletrhu se představí například český výrobce modulových elektronických přístrojů, společnost ELKO EP, dále společnost NOARK Electric Europe zabývající se vývojem, výrobou a distribucí elektrotechnických přístrojů a komponentů a novou řadu galvanických oddělovačů BasicLine představí společnost Knick. Na stánku společnosti Nedelko budou předvedeny například tiskárny štítků a etiket. Tradiční britská značka RADIODETECTION odprezentuje nejnovější řadu lokátorů, kabelů, potrubí a RF marketů. Zónový regulátor Honeywell s označením „evotouch“ bude k vidění na stánku společnosti Sofim spol. s r.o. Více na stránkách veletrhu www.forenergo.cz.

Úplnou novinkou pořadatele je ENERGO SUMMIT, vrcholná událost energetického průmyslu tohoto roku. Konat se bude první den veletrhu, tedy v úterý 18. listopadu 2014. „Obnovitelné zdroje energie, energetická účinnost a rozvoj energetických technologií jsou hlavními tématy současné evropské energetické politiky. Je mi proto potěšením převzít záštitu nad letošním Energo Summitem,“ píše současný eurokomisař pro digitální ekonomiku a společnost, Günther Oettinger, ve svém pozdravu účastníkům. Potvrzuje tím důležitost této akce a jeho slova dokládají, že témata summitu jsou vysoce aktuální. ENERGO SUMMIT je rozdělen do čtyř bloků a v roli moderátora se představí Petr Růžička, zástupce CzechInvestu. Vystoupí čelní odborníci české i mezinárodní energetiky, jako například Dr. Joanna Mackowiak Pandera, Vladimír Sochor, Pavel Kavina

Elektromobilita, téma, které propojuje veletrh, summit a doprovodný program. Na summitu je mu věnován třetí blok, ve kterém se o přednášky podělí pánové Tomáš Chmelík a Jakub Ďurinda. Návštěvníci veletrhu se zase mohou těšit na nejnovější modely ekologických dopravních prostředků budoucnosti, jako jsou elektrokola společnosti Ekolo.cz a elektromobily Tesla S a Tesla Roadster, Opel AMPERA a Nissan Leaf. Doprovodný program nabídne workshopy, semináře a konference na různá témata, mimojiné na téma „Inteligentní doprava“. Prostor je věnován i studentským projektům, Západočeská univerzita představí stylový elektrický chopper s názvem Blue Elyctra.

5 veletrhů na 1 místě. Pro rok 2015 se veletrh FOR ENERGO přesouvá na jarní termín a stane se tak součástí jarních průmyslových veletrhů. Ty propojí obory, kterými jsou energetika, elektrotechnika, automatizace, strojírenské technologie, povrchové úpravy a svařování. Veletrhy proběhnou v termínu od 21. do 23. dubna 2015 v PVA EXPO PRAHA, nejmodernějších veletržních prostorech v Praze.

Více informací naleznete na forenergo.cz a energosummit.cz.


ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...