Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Eaton představuje úložiště energie jako součást svého produktového portfolia

Společnost Eaton, zabývající se řízením elektrické energie, vyvinula řešení skladování elektrické energie napříč širokou škálou sektorů, od domácností a komerčních trhů po velké průmyslové a síťové aplikace.

Uvedení souboru technologií přichází spolu s očekáváním vysoké poptávky po úložištích energie. Podle poradenské společnosti v oblasti čistých technologií Navigant Research dojde k prudkému růstu zisků na distribuovaných systémech skladování energie ze 452 miliónů USD v roce 2014 na více než 16 miliard USD v roce 2024.


Tento růst je ovlivňován třemi faktory:
  • Snaha o udržitelnost nikdy nebyla větší. Snaha o stálé snižování dopadů oxidu uhličitého v energetickém sektoru bude částečně záviset na změně zdrojů elektrické energie směrem k mnohem vyššímu poměru generování obnovitelné energie, což je odkázané na energetická úložiště.
  • Neustále narůstá potřeba odolnosti systémů. Energetická úložiště snižují energetická rizika díky zlepšení stability sítě, umožnění nepřetržitého provozu během kolísání nebo výpadku napětí a díky zajištění odolnosti kritické infrastruktury jako klíčového prvku mikro sítí.
  • Přístup k energii by měl být právem. Více než 3 miliardy lidí spoléhají na drahé a neefektivní způsoby dodávky energie pro vaření, osvětlení a ohřev. Tyto způsoby znečišťují životní prostředí a mají vážné dopady na zdraví. Umožnění dodávky čistší a dostupnější energie těmto lidem, včetně 1,2 miliardy lidí, kteří nemají k elektřině vůbec žádný přístup, bude znamenat velkou změnu.

„Distribuované generování, skladování a řízení má velký potenciál a společnost Eaton je v této oblasti inovátorem,“ uvádí Frank Campbell, prezident pro Corporate a Electrical sektor společnosti Eaton, EMEA. „S postupem času přibývá kolísavých zdrojů obnovitelné energie, jako jsou například fotovoltaické panely, a elektrické sítě čelí stále vyššímu zatížení a nárokům na stabilitu, a proto je nutné, aby systémy skladování energie byly flexibilní, spolehlivé a ekonomické. Eaton přesně na těchto aspektech se svými partnery pracuje a snaží se o nasazení takových systémů již nyní.“

 
 
Reklama