Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Panattoni Europe a Accolade partnery Ekologického oskara

Minulý týden odstartoval 8. ročník Ekologického oskara, nejvýznamnější české ekologické ceny. Průmyslový developer Panattoni Europe a česká skupina Accolade se zúčastnili slavnostního zahájení jako partneři soutěže.

Odborná porota letos vybrala z 300 přihlášených projektů 2 nejlepší v 5 základních kategoriích: Obec, Kutil, Firma, Mládež a Stavba. O vítězích rozhodne veřejnost v on-line hlasování.

„Jako partner Ekologického oskara jsme se rozhodli podporovat kategorii Obec, protože to souzní s naší strategií dobrého souseda. Chceme jím být v každé obci, v níž působíme. Rozvoj obcí a ekologické počiny považujeme za něco, co se nás bezprostředně týká. Jsme pyšní na to, že můžeme soutěž podpořit, a věříme, že vyhrají ti nejlepší,“ sdělil generální ředitel Panattoni Europe pro ČR a Slovensko Pavel Sovička. Skupina Accolade připravuje průmyslové parky s významnými nadnárodními developery a je partnerem řady obcí, v nichž stojí její haly.

Bioplynová stanice v obci Haňovice
Bioplynová stanice v obci Haňovice

Soutěž energetické společnosti E.ON oceňuje projekty a inovativní nápady v oblasti životního prostředí a úspor energií. Organizátoři od roku 2008 zaregistrovali přes 1 500 přihlášek. Hlasování bude probíhat až do 30. září 2016. Vítězové jednotlivých kategorií budou představeni v říjnu na slavnostním vyhlášení, které již tradičně odvysílá Česká televize.

V kategorii Obec nominovali odborníci projekt města Litoměřice, které šetří energie nezávisle na rozpočtu města. Proti němu budou stát padesátkrát menší Haňovice na Hané, které šetří finance a energie díky spolupráci s místními podniky.

Více informací o soutěži najdete na webu www.ekologickyoskar.cz.

 
 
Reklama