Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kaplanovy turbíny o výkonu 2 x 51 MW z ČR do Íránu

Skupina ENERGO-PRO dodá turbíny o instalovaném výkonu 2 x 51 MW a celkový hydraulický návrh a modelové zkoušky. Jedná se o největší kontrakt uzavřený českou společností od roku 2011.

Na pracovní cestě v Íránské islámské republice, konkrétně pak v Teheránu a provincii Jižní Chorásán, doprovází náměstka ministra zahraničí Martina Tlapu více než 25 podnikatelských subjektů z oblasti důlní a dobývací techniky a návazné energetiky nesoucí sofistikovaná řešení a slibné pro-exportní i investiční příležitosti.

Konkrétní exportní příležitost v již v uzavřený kontrakt „přetavila“ skupina ENERGO-PRO. Je jím projekt nové íránské vodní elektrárny Khoda Afarin, který otevře bránu do Persie průmyslovému pilíři této skupiny - společnostem Litostroj a ČKD Blansko Engineering. Předmětem zakázky je dodávka dvou Kaplanových turbín o instalovaném výkonu 2 x 51 MW za více než 400 mil. Kč a celkový hydraulický návrh a modelové zkoušky. Jedná se o největší kontrakt uzavřený českou společností od roku 2011.


Náměstek Martin Tlapa na návštěvě v Íránu, foto MZV

Skupina ENERGO-PRO tak úspěšně navazuje na historickou stopu české průmyslové výroby, která se v Íránu podílela na budování celé řady infrastrukturálních staveb, v to počítaje mosty, silnice a železnice, i investičních celků jako byly cukrovary, továrny na výrobu tabáku a hliníku. „Jsem rád, že tato historická stopa nezůstává zapomenuta. Věřím, že slibně se rodící před-kontraktační jednání českých subjektů směřují k faktickým a úspěšným kontraktům. Koneckonců i skupina ENERGO-PRO již jedná o další zakázce na výrobu dvou klapkových uzávěrů pro íránského zákazníka,“ shrnuje dosavadní průběh cesty náměstek Martin Tlapa.

Celá tisková zpráva MZV - exportní příležitost v Íránu

 
 
Reklama