Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové sdružení Smart City Cluster chce být hlavní platformou pro rozvoj inteligentních měst v Česku

Schneider Electric ohlašuje vznik nové platformy pro rozvoj a podporu inteligentních měst v Česku, která nese název Smart City Cluster a spojuje zástupce byznysu, akademického světa a odborné veřejnosti.

Cílem skupiny je propagovat koncept inteligentního města, tzv. Smart City, jako východisko při hledání energeticky úsporných opatření, snížení ekologické zátěže nebo řešení dopravních problémů. To vše za využití pokročilých smart-technologií.

„Naším cílem je být hlavní a sjednocující skupinou pro oblast inteligentních měst v Česku. Chceme být zároveň partnerem státní správy i municipalit při hledání optimálních řešení pro rozvoj měst a obcí. Dále budeme spolupracovat s vysokými školami a podporovat výzkum a vývoj inovací. Do budoucna plánujeme vytvořit databázi technologických řešení a současně navrhneme i možnosti jejich finančního krytí,“ říká Jaroslav Žlábek, generální ředitel společnosti Schneider Electric, která je jedním ze zakládajících členů sdružení.

Mezi členy Smart City Clusteru patří: Schneider Electric, ČVUT, E.ON, Česká spořitelna, Technologické centrum Písek, Atos. Další členové budou přibývat. „Nejsme uzavřenou skupinou a hledáme další zájemce, kteří přispějí k rozvoji našeho spolku i samotného konceptu inteligentních měst. Veškeré naše aktivity budeme provozovat jako neziskové,“ uzavírá Jaroslav Žlábek, viceprezident sdružení a generální ředitel Schneider Electric.

Jaroslav Žlábek, viceprezident sdružení a generální ředitel Schneider Electric
Jaroslav Žlábek, viceprezident sdružení a generální ředitel Schneider Electric

Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 
Reklama