Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Léto je ideální na změnu dodavatele plynu. Víte proč?

Právě teď uzrál čas připravit se na budoucí topnou sezonu. Prozradíme vám, proč je výhodné řešit změnu dodavatele energií v létě.

Kdo chce zatočit s vysokými účty za plyn, nesmí otálet. Ač to za okny nevypadá, slunce paří a rtuť teploměru strmě stoupá, topná sezona se kvapem blíží. Pokud chcete během letošní zimy ušetřit za topení plynem, musíte začít jednat.

Ačkoli je změna dodavatele relativně jednoduchá záležitost, než začnete odebírat energii od nového dodavatele, trvá to několik měsíců.

Většina zákazníků má smlouvy na dobu neurčitou s tříměsíční výpovědní lhůtou. To znamená, že když se o změnu zajímáte například v červenci, začnete levnější plyn odebírat v listopadu, tedy přesně se začátkem topné sezóny, kdy je spotřeba energií nejvyšší,“ popisuje expert na energie Tomáš Suchý.

Kolik můžete ušetřit?

Zajímá vás, jak se změna dodavatele projeví na vašem vyúčtování? Přečtěte si článek, který se věnuje změně dodavatele v letním období.


Ušetřeno.cz
logo Ušetřeno.cz

Portál Ušetřeno.cz porovnává produkty a služby a pomáhá tak šetřit čas i peníze. Jen u nás naleznete nejvýhodnější nabídky dodavatelů plynu, elektřiny a poskytovatelů hypoték, půjček či mobilních tarifů a internetu.

 
 
Reklama