Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ekologického oskara může získat přestavba bývalého JZD u Berouna

Ekologického oskara může letos získat například přestavba areálu bývalého jednotného zemědělského družstva v Nenačovicích u Berouna, nebo čerpadlo, které je poháněno místo elektřiny větrem.

Na tiskové konferenci to dnes uvedli organizátoři soutěže nejlepších energetických projektů Energy Globe Award ČR. Vítěz bude vyhlášen 1. října v divadle v Táboře. Letos se do soutěže přihlásilo 373 projektů, čož je nejvíce v historii.

Aktualizováno: Známe vítěze E.ON Energy Globe Award 2015

Organizátoři dnes vyhlásili vítěze dílčích kategorií, z nichž veřejnost na webových stránkách www.ekologickyoskar.cz a prostřednictvím SMS zvolí vítěze. Hlasovat lze do 20. září. Kromě přestavby v Nenačovicích, která vyhrála kategorii Firma, a větrného čerpadla Pavola Floriše, které bylo nejlepší v kategorii Kutil, je možno hlasovat ještě pro vítěze kategorií Obec a Mládež.

Za vítěze v kategorii Obec byl vybrán projekt základní umělecké školy Karla Malicha v Holicích na Pardubicku; jde o první veřejnou pasivní stavbu v Česku. V kategorii Mládež zvítězilo sdružení Tereza, které již od 90. let v České republice koordinuje programy ekologického vzdělávání pro mládež.

 
 
Reklama