Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Klesá zájem o změnu dodavatele. Propad až o 30 %

Doby, kdy lidé překotně měnili svého dodavatele energií, jsou, zdá se, pryč. Dodavatelé si své zákazníky hlídají. Nabízí jim smlouvy až na 10 let dopředu.

Podle údajů Operátora trhu s elektřinou (OTE) si během prvního čtvrtletí našlo nového dodavatele elektrické energie celkem 127 932 odběrných míst. Což je v porovnání s loňskem propad o téměř 20 %.

U plynu se jedná dokonce o nejmenší číslo za posledních 5 let. Od ledna do března změnilo dres 53 126 domácností a firem. To je třetinový propad oproti loňsku a téměř o polovinu méně než v roce 2013.

Dodavatelé drží zákazníky zuby nehty

Přelétavost zákazníků vadí řadě dodavatelů. Strategie je jasná, nabízet novým odběratelům dlouhodobě smlouvy. Obvykle se jedná o 2 roky, ale existují společnosti, které si své zákazníky připoutaly až na 10 let dopředu. Vypovědět takovou smlouvu je nejen obtížné, ale hlavně drahé.

Na co si dát také pozor při výběru dodavatele energií?


Ušetřeno.cz
logo Ušetřeno.cz

Portál Ušetřeno.cz porovnává produkty a služby a pomáhá tak šetřit čas i peníze. Jen u nás naleznete nejvýhodnější nabídky dodavatelů plynu, elektřiny a poskytovatelů hypoték, půjček či mobilních tarifů a internetu.

 
 
Reklama