Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Spalovny a energetické využití odpadů 2014

Odborný seminář na téma energetické využití odpadů. Podle aktuální novely zákona o odpadech bude od roku 2024 skládkování směsného komunálního odpadu zakázáno. Je na tuto skutečnost ČR připravena?

Řešení odpadového hospodářství je povinností každého kraje, města či obce. Jednotlivé plány odpadového hospodářství doposud zohledňovaly většinou jen nejjednodušší způsob, a to skládkování. Podle aktuální novely zákona o odpadech má však konečně nastat zákaz skládkování směsného komunálního odpadu v roce 2024. Je na tuto skutečnost ČR připravena? Budou v té době alternativy pro nakládání s tímto odpadem? Musíme si také uvědomit, že jeho produkce bezpochyby poroste. I když budeme třídit, recyklovat, předcházet vzniku odpadů, využívat bio odpadů, stejně zbude část odpadů, která skončí na skládkách. Jedním ze způsobů, jak se s SKO rozumně vypořádat, je jeho energetické využití. Příprava a výstavba spalovny (ZEVO) je však záležitost na dlouhé roky. Je tedy nejvyšší čas začít!

Cílem konference je přinést co nejvíce informací o přípravě takových zařízení, nutných podmínkách, překážkách, legislativě atd …. Přednášet budou zástupci dotčených ministerstev a přední odborníci v oboru.

 
 
Reklama