Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Setkání evropských energetiků i unikátní studentské projekty elektromobility

Již v úterý 18. listopadu 2014 otevře své brány návštěvníkům letošní veletrh FOR ENERGO.

Představí novinky a trendy z oblasti energetiky, elektrotechniky, elektroniky a automatizace. Pro zájemce budou připraveny ukázkové jízdy novými elektromobily a možnost vyzkoušet si elektrokola. K vidění zde bude i v ČR unikátní elektrická motorka typu „chopper“ či experimentální letoun na elektrický pohon. Součástí veletrhu je ENERGO SUMMIT věnovaný budoucnosti energetiky a elektromobility, kterého se zúčastní zástupci předních evropských energetických společností, ale také Ministerstva obrany ČR či zástupci velvyslanectví řady zemí. Generálním partnerem veletrhu i summitu je SKUPINA ČEZ. Akce potrvá od 18. do 20. listopadu 2014 v areálu PVA EXPO PRAHA.

Evropské země čelí v energetice mnoha výzvám, které na ně klade EU. Usiluje o snižování emisí skleníkových plynů, vyšší energetickou účinnost a tlak na efektivitu při využívání obnovitelných zdrojů energie. ENERGO SUMMIT je příležitostí k setkání a diskuzi nad těmito aktuálními problémy pro odborníky, představitele státní správy a samospráv,“ říká Vanda Yousifová, ředitelka obchodního týmu průmyslových veletrhů. Účast na ENERGO SUMMITu přislíbili mj. také zástupci velvyslanectví Itálie, Rakouska, Španělska, Ukrajiny a Číny. Program akce je rozdělen do čtyř tematických bloků: Budoucnost využití obnovitelných zdrojů energií, dále Nové energetické zdroje mimo technologie obnovitelných zdrojů, Elektromobilita a Trendy světové energetiky a její dopad na ČR. O této aktuální problematice budou na summitu hovořit přední odborníci české i mezinárodní energetiky, jako například Joanna Mackowiak Pandera (Agora Energiewende Německo), Stephan Sharma (VERBUND AG), Vladimír Sochor (společnost SEVEn), Stanislav Hes (společnost ČEZ) a další. Trendy v elektromobilitě představí zástupci ČEZ a MyEnergy (Slovenská republika).

Veletrh FOR ENERGO nabídne zájemcům možnost prohlédnout si v ČR ojedinělé exempláře dopravních prostředků využívajících elektrický pohon. K vidění zde bude experimentální letoun, který byl vytvořen ve spolupráci VUT v Brně se společností JIHLAVAN airplanes. V kategorii jednostopých vozidel se představí elektrický motocykl BLUE ELYCTRA, který je dílem studentů Západočeské Univerzity v Plzni. Zajímavostí mezi elektromobily bude automobil Trabant upravený na elektrický pohon z dílny studentů VOŠ a SPŠE Plzeň nebo elektrický automobil Tesla Roadster Sport 2.5. Nabídku elektromobilů doplní model Tesla S od společnosti AMILO Car či Nissan Leaf. Návštěvníci veletrhu se mohou těšit na možnost testovacích jízd elektrokol od Citybikes na kryté dráze přímo v areálu výstaviště, ukázkové jízdy novými elektromobily budou k dispozici na venkovní ploše.


ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...

 
 
Reklama