Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

10 nejčastějších lží podomních prodejců

Ač vyhlášky mnoha měst a obcí podomní prodej výslovně zakazují, mnozí prodejci tento zákaz nerespektují a při tom se neštítí zákazníkům lhát, jen aby je donutili ke změně dodavatele.

logo ušetřeno.cz

Velmi často podomní prodejce argumentuje tím, že zákazníkovi u nového dodavatele sníží zálohy klidně o čtvrtinu. O velkém nedoplatku, který tím na konci zúčtovacího období vznikne, se už většinou nezmíní. Mezi podomními prodejci energií je velmi oblíbený argument krachujícího dodavatele. Zákazník tak má pocit, že by mohl zůstat bez dodávek elektřiny nebo plynu, a rychlá změna dodavatele se tak jeví jako jediná možnost. I to bývá většinou prachsprostá lež. I kdyby však dodavatel skutečně zkrachoval, nemusí se jeho zákaznicí bát, že by zůstali bez energií. Pro tyto účely totiž slouží tzv. dodavatel poslední instance. Snad každý podomní prodejce se pak snaží důvěřivého zákazníka přesvědčit o tom, že jeho nabídka je exkluzivní, časově omezená a že zákazník je poslední z domu, kdo ji nevyužil.
Nechcete-li naletět takovému podvodníkovi, podívejte se i na další časté lži podomních prodejců energií.


Ušetřeno.cz
logo Ušetřeno.cz

Portál Ušetřeno.cz porovnává produkty a služby a pomáhá tak šetřit čas i peníze. Jen u nás naleznete nejvýhodnější nabídky dodavatelů plynu, elektřiny a poskytovatelů hypoték, půjček či mobilních tarifů a internetu.

 
 
Reklama