Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Teplárenské sdružení ČR - Dny teplárenství a energetiky - 23. až 25. 4. v Hradci Králové

Dny teplárenství a energetiky program pro představitele obcí, technologických firem i pro odborníky. Diskuze k novým legislativním opatřením Evropské komise a ERÚ přestaví pohled na budoucí model regulace cen tepla.

Dny teplárenství a energetiky přivítají odborníky nejen z České republiky, ale i z dalších zemí středoevropského prostoru. Debatovat budou o klíčových otázkách budoucí evropské politiky v oblasti teplárenství, která bude mít zásadní dopad na ekonomické podmínky jednotlivých členských států EU − ať už jde o státní dotační politiku v oblasti teplárenství nebo emisní limity, které jsou již dnes za ekonomickým optimem. Tématem, které rozvíří živou diskuzi, bude nepochybně i otázka dalších zdrojů nezbytných pro přežití českého teplárenství.

Panel k regulaci cen tepla nabídne přítomným odborníkům možnost sdělit své připomínky a návrhy k projektu nové regulace cen tepelné energie připravované Energetickým regulačním úřadem. Odborníci se budou moci poprvé seznámit s pohledy Energetického regulačního úřadu na to, jak by se mohla regulace ceny tepla v budoucnu vyvíjet.

„Hovořit se bude i o dalším směřování podpory vysokoúčinné kombinované výroby elektřiny a tepla. Konference přinese zhodnocení výsledků současného modelu podpory, který běží již více než rok, ale stále ho provázejí některé nejasnosti,“ říká Martin Hájek, ředitel Teplárenského sdružení ČR.

Představitelé obcí se mohou těšit například na přednášku Modernizace soustavy zásobování teplem v Kopřivnici, kde dlouhodobě panovaly velké spory mezi vlastníkem soustavy a obcí. Nyní se však podařilo dosáhnout dohody, která je výhodná pro obě strany a která může být inspirací pro ostatní.
Odborníci z oblasti veřejné správy nepochybně ocení i sekci věnovanou odpadům a jejich využití v energetice, která nabídne diskuzi nad různými variantami energetického využití komunálních odpadů.

Dvacátý ročník odborné konference nově pod názvem
Dny teplárenství a energetiky - 23. až 25. dubna 2014 v Hradci Králové.
Registrace na konferenci Dny teplárenství a energetiky, pořádanou Teplárenským sdružením České republiky, je možná na internetové adrese: www.dnytepen.cz.

TEPLÁRENSKÉ SDRUŽENÍ České republiky
logo TEPLÁRENSKÉ SDRUŽENÍ České republiky

Zájmové sdružení právnických osob, jejichž činnost souvisí s problematikou výroby, rozvodu a spotřeby tepla, výrobou a montáží technologií pro teplárenství a projektování zařízení pro zásobování teplem. Členové Teplárenského sdružení ČR vyrábějí více než ...

 
 
Reklama