Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové bezúkapové čerpadlo pro rafinerie

Začátkem září 2013 uvedla KSB Aktiengesellschaft, Frankenthal na trh bezúkapové čerpadlo s magnetickou spojkou typu RPHmdp v procesním provedení.

Bylo vyvinuto horizontální, radiálně dělené čerpadlo se spirální skříní podle standardu USA API 685, s cílem snížit náklady na údržbu a dosáhnout co možná nejdelší životnosti. Proto konstruktéři KSB v Jižní Africe vyvinuli čerpadlo, ve kterém se sloučila osvědčená hydraulika RPH s dlouhou životností s vysoce moderním magnetickým pohonem.

Nová čerpadla se uplatňují zejména při čerpání zdraví škodlivých uhlovodíků s obsahem benzenu, pro které existují velmi přísné emisní předpisy. Agregáty jsou kromě toho vhodné i pro dopravu čistých, výbušných a toxických médií, a také pro dopravu drahých médií v petrochemických zařízeních a rafineriích.

Podle požadavků ohledně ztrát vířivými proudy a účinnosti jsou k dispozici membrány z různých materiálů. Provedení mem-brány z PEEK vyztuženého uhlíkovými vlákny například zajišťuje vysokou odolnost proti korozi a úplné odstranění ztrát vířivými proudy. Chod čerpadla je téměř bez vibrací, protože při výrobě se každý rotor vyvažuje staticky i dynamicky. Patentovaná kluzná ložiska se starají o odvod tepla a o to, aby proniklé částice znovu opustily prostor magnetické spojky. Tyto technické znaky přispívají především k dlouhé životnosti čerpadla.

Největší průtok konstrukční řady činí 300 m3/h a maximální dopravní výška je 270 m. Přípustná provozní teplota je v rozsahu od -40°C do +300 °C. Konečná montáž agregátu, která se provádí v Brazílii, Indii, Argentině, Jižní Africe a v Německu, umožňuje rychlou celosvětovou dostupnost a přizpůsobení místním požadavkům.

Více informací o novém bezúkapovém čerpadlem pro rafinerie

Kontakt: Ing. Milan Spáčil, tel.: 585 208 513, milan.spacil@ksb.com


KSB rozšiřuje svůj API-Program o konstrukční řadu s magnetickou spojkou. Copyright: © KSB Aktiengesellschaft
 
 
Reklama