Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Seminář ENERGIS 24 v Brně

Seminář se koná letos 18.5.2017 s tématikou Nové decentralizované zdroje energie, potenciál energetických úspor a čistá mobilita.

Spolek pro technickou výchovu všech generací ENERGIS 24 pořádá v Brně III. ročník semináře Nové decentralizované zdroje energie, potenciál energetických úspor a čistá mobilita.

  • Termín: 18. 5. 2017 Místo: FEKT - VUT Brno, Technická 10
  • Čas: 9.00 hodin

"V úvodu například Ing. Milan Šimoník ze sdružení COGEN Czech přestaví decentrální energetiku u nás i v zahraničí," říká Mgr. Radovan Šejvl a odkazuje na celý aktuální program i pozvánku na stránkách www.energis24.cz

Další ochutnávka z letošního programu:

  • GGC – Gaskontrol - jak realizovat decentralizovaný zdroj el. energie, tepla a chladu s využitím OZE a mikroturbín.
  • BOANERGO, s.r.o. - nový typ přetlakové ionizační odvlhčovací jednotky - PIO
  • YOUNG4ENERGY - komplexní energetické celky kombinované s FV nebo větrnou elektrárnou, bateriovým úložištěm a nabíječkou elektromobilů jako investiční záměr i s dotačním financováním
  • Etop - Kombinované kogenerace energetických zdrojů a uskladnění tepla z léta do zimy v enerbanku. Tato společnost je původcem vynálezu energetické jehly, která je kombinací hlubinného vrtu a plošného kolektoru pro primární okruh tepelných čerpadel. Systém byl vyvinutý a je hojně využívaný zejména v lázeňských oblastech a v okolí léčivých pramenů, kde není možné realizovat hlubinné vrty. Společnost pomocí těchto energetických jehel testuje přenos tepla z kompostu (bio-milíře).


Přednáška Diana Siswartonové

"Mezi nejzajímavější přednášky řadím dvojci příspěvků o strukturování vody, kapalných a jiných materiálů. Vše pochopitelně vysvětlíme v teori i praxi", říká Mgr. Radovan Šejvl.
"První část pojmenovanou Úvod do strukturování vody a vířivé technologie měla přednést Mgr. Diana Siswartonová, která nedávno italské vládě prezentovala systém na strukturování splaškové vody, která pak rozpouští tuky v kanalizaci. Slečna Diana je světaznalá dáma, kerá do sedmi jazyků tlumočí různé vědce pracující na nových technologiích vedoucích k environmentálně šetrnému získávání energie. V roce 2014 na naší konferenci prezentovala novinky z technologické burzy v Belgii a také přednášela o trvale udržitelné ekonomice. Aktuálně pracuje na přípravě Ajurvédských lázní v Praze, kde bude poprvé v ČR ve veřejném bazénu použita nechemická uprava vody. Jako lektorka byla tehdy velice vysoce hodnocena, letos ji díky náhlé změně termínu její zahraniční cesty zastoupím," uzavírá pozvánku na téma Úvod do strukturování nejen vody Mgr. Šejvl.

 
 
Reklama