Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Financování v oblasti energetické účinnosti ve střední Evropě

Konference je organizována Evropskou komisí ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR a koná se 27. dubna 2017 v Praze.

Rámcová strategie Energetické unie staví energetickou účinnost jako jeden ze svých pěti pilířů a říká, že s ní má být zacházeno jako se zdrojem energie. Ambiciózní obsah dohody o klimatu v Paříži rovněž zdůrazňuje význam energetické účinnosti. Investice do energetické účinnosti se ukázaly být jedním z nejefektivnějších způsobů, jak podpořit přechod k ekonomice s nízkouhlíkovými emisemi.

Konference Financování v oblasti energetické účinnosti ve střední Evropě

Nejen, že to pomůže EU se soustředit na své klimatické ambice v boj proti změně klimatu, ale také to přináší řadu významných výhod pro evropské občany a podniky, pokud jde o životní prostředí, zdraví, bezpečnost dodávek, nižší účty za energie, více pracovních míst a udržitelný růst. Pokud se chce plně využít potenciálu energetické účinnosti, nebudou veřejné prostředky stačit a soukromého financování bude muset být uvolněno v požadovaném rozsahu.


V tomto kontextu by energetická politika měla vytvořit příznivější investiční podmínky, podpořit poptávku po energetické účinnosti a pomáhat spotřebitelům provádět investice do energetické účinnosti snadněji. Tato akce má za cíl sdílet osvědčené postupy z celé střední a východní Evropě a bude informovat o tom, jak mohou být investice do energetické účinnosti financovány. To zahrnuje používání soukromých zdrojů a inovačních finančních nástrojů, zejména v odvětví stavebnictví a průmyslu.
Řečníci se ve svých prezentacích zaměří na praktické zkušenosti s rozvojovými a strukturálními investičními programy a po dobu trvání celé akce bude čas také pro diskusi.

Příspěvky na plenárních zasedáních budou přednášeny a tlumočeny v angličtině, češtině, maďarštině, polštině a němčině; na paralelních sekcích budou přednášeny a tlumočeny v angličtině a v češtině.
Registrace

 
 
Reklama