Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čeští studenti jaderné energetiky mohou studovat na přední čínské univerzitě

Čínská vláda ve spolupráci s China General Nuclear Power Corporation (CGN) nabídla českým studentům jaderné energetiky plně hrazené studium dvouletého mezinárodního magisterského programu na Tsinghua Univerzitě v Pekingu v Číně. Termín pro podávání přihlášek je do poloviny dubna.

“Vzhledem k tomu, že reputace českých jaderných odborníků je velmi dobrá, věříme, že tato nabídka osloví studenty, kteří touží po mezinárodní zkušenosti právě v tak dynamickém a důležitém oboru, jako je jaderná energetika,” řekl Wenquan Zhang, regionální ředitel CGN pro východní Evropu a západní Asii, která je jednou ze spolupracujících stran v rámci této nabídky. Zhang také dodal: “Chceme dát příležitost českým studentům, aby získali zkušenosti a mohli se seznámit s čínskými jadernými technologiemi i proto, že CGN je nejen v Číně, ale i ve světě v oblasti výstavby jaderných bloků velmi aktivní. Nabídkou chceme podpořit naše vztahy s Českou republikou, protože ji vnímáme jako důležitého partnera.“

Studium je plně finančně podporováno stipendiem, a to ve spolupráci Čínského národního jaderného úřadu, čínského ministerstva školství a China General Nuclear Power Corporation (CGN).

Přihlásit se se může jakýkoliv student či studentka s odpovídajícími akademickými znalostmi z oblasti jaderné energetiky. Termín pro podávání přihlášek byl prodloužen do poloviny dubna 2017 a CGN počítá s uhrazením nákladů pro dva české studenty.

Dvouletý mezinárodní magisterský program pod vedením Department of Engineering Physics

Institute of Nuclear and New Energy Technology cílí na studenty, kteří si chtějí osvojit a prohloubit teoretické a systematické znalosti a dovednosti v oblasti jaderného inženýrství a managementu. Cílem programu je taktéž seznámení s oblastmi, jako je jaderný palivový cyklus a palivo nebo ochrana životního prostředí před radiací. Čtyřsemestrální studijní program probíhá v angličtině, je vysoce flexibilní a umožňuje studentům rozvoj či prohloubení znalostí a dovedností, které již mají.

Více informací ohledně přihlášky, požadavků a dalších náležitostí naleznete v informační brožuře, kterou naleznete na webu cgn-czech.prezly.com.

O Tsinghua Univerzitě:

  • V rámci prestižního celosvětového rankingu vysokých škol The Shanghai Ranking se univerzita umístnila na celkovém 58. místě a mezi čínskými univerzitami figuruje na prvním místě
  • Titul Master of Engineering v oboru Nuclear Engineering and Management za dva roky
 
 
Reklama