Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Další tři křišťálové komíny našly majitele, celkem je jich už 50

Teplárenské sdružení České republiky na Dnech teplárenství a energetiky ocenilo křišťálovými komíny tři Projekty roku 2016.

Systherm akumulace tepla
Systherm akumulace tepla

Titul Projekt roku v soustavách zásobování teplem a chladem za rok 2016 získaly:

Plzeňská teplárenská, a.s. za projekt „Využití tepla z odpadu pro zásobování domácností a výrobu elektřiny“

SYSTHERM s.r.o. Plzeň za projekt „Využití tepla z bioplynové stanice pro Kladruby u Rokycan“

Elektrárny Opatovice, a.s. za projekt „Komplexní ekologizace teplárenského zdroje“

Ceny vítězným Projektům roku ve třech soutěžních kategoriích předal předseda výkonné rady Teplárenského sdružení ČR Mirek Topolánek, který uvedl: „Dnešní doba investicím do energetiky příliš nepřeje, tím více je třeba ocenit, že v teplárenství stále vznikají nové zajímavé projekty, které tento tradiční obor posouvají dopředu a přispívají ke zlepšení životního prostředí.

Záměrem vyhodnocení nejlepších projektů je ocenit úspěšné realizace v oblasti dálkového vytápění a chlazení, které přispívají k rozvoji a modernizaci účinných ekonomických a k životnímu prostředí šetrných systémů zásobování teplem a k efektivnímu zajištění tepelné pohody bytů i energetických potřeb služeb a průmyslu. Od roku 2002 již bylo do této celostátní energetické soutěže nominováno celkem 141 teplárenských projektů. Titul Projekt roku získalo 50 z nich a Počinem roku bylo ohodnoceno dalších 12 aktivit teplárenských společností.

Nominované projekty roku v teplárenství realizovalo 60 teplárenských společností a firem ve spolupráci se 14 obcemi a 1 vysokou školou celkem v 81 městech. Nejvíce jich do soutěže přihlásily společnosti skupiny Veolia Energie ČR (29), následované Plzeňskou teplárenskou a Teplárnami Brno (12 projektů), skupinou MVV Energie ČR (10 projektů) a skupinou ČEZ (9 projektů). Nejvíce nominovaných projektů bylo realizováno v Brně (14) v Plzni (11), Praze (10), Ostravě (8) a v Olomouci, v Českých Budějovicích a ve Strakonicích (5).


TEPLÁRENSKÉ SDRUŽENÍ České republiky
logo TEPLÁRENSKÉ SDRUŽENÍ České republiky

Zájmové sdružení právnických osob, jejichž činnost souvisí s problematikou výroby, rozvodu a spotřeby tepla, výrobou a montáží technologií pro teplárenství a projektování zařízení pro zásobování teplem. Členové Teplárenského sdružení ČR vyrábějí více než ...

 
 
Reklama