Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nissan a Eaton představují spolehlivé úložiště energie „xStorage HOME“ dostupné pro všechny

Vedoucí společnost v automobilovém odvětví Nissan a lídr v oblasti řízení elektrické energie Eaton spojili své síly a představili novou jednotku pro ukládání energie pro domácnosti jakožto nejspolehlivější a nejdostupnější systém na trhu.


„xStorage HOME“ je plně integrovaný systém pro ukládání energie, který umožňuje spotřebitelům řídit, jak a kdy budou energii ve vlastních domovech využívat.

Jednotku je možné připojit ke zdrojům obnovitelné energie, jako například k fotovoltaickému systému a k napájecím sítím domácností, čímž spotřebitelům ušetří náklady na energie nabíjením v momentě, kdy je dostupná obnovitelná energie nebo v době levného nízkého tarifu (např. přes noc), a spotřebováváním této uložené energie během vysokého tarifu. Domácí systém skladování energie také poskytuje záložní systém, který zajistí nepřetržitou dodávku elektrické energie – ideální při výpadku elektrické sítě.

Kromě vysokých požadavků na funkcionalitu je systém xStorage HOME navržen také s ohledem na estetiku a využitelnost a nebude tak narušovat domácí prostředí. Špičkový design pochází přímo z designerského střediska Nissan Design Europe ve Spojeném království, které je rodištěm světoznámých návrhů a designů automobilů světové třídy. Toto nové zařízení využívá dvanáct akumulátorových modulů z elektromobilů Nissan, které jsou po ukončení životnosti ve vozidlech sekundárně využity v tomto zařízení.

Zákazníci si systém budou moci objednávat na konci roku 2016 v konfiguraci jednofázového napájení a ve druhé polovině roku 2017 v konfiguraci třífázového napájení. Společnosti Nissan a Eaton očekávají prodej více než 100 000 jednotek xStorage HOME během následujících 5 let, jelikož poptávka spotřebitelů po tomto typu technologie roste.

Pro více informací o xStorage HOME navštivte webové stránky www.eaton.com/xstorage.

 
 
Reklama