Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Photon Energy je distribučním a servisním partnerem GreatWall

Mezinárodní fotovoltaická skupina s českými kořeny Photon Energy NV uzavřela dohodu o spolupráci v oblasti distribuce a servisu se společností China Electronics GreatWall Energy („GreatWall“), výrobcem centrálních střídačů Satcon.


Obě společnosti budou spolupracovat na údržbě a servisu střídačů a jejich distribuci včetně náhradních dílů v Evropě a Austrálii.

Dohoda obsahuje i produktové certifikace a upgrady, přičemž Photon Energy bude sdílet své bohaté zkušenosti ze servisu střídačů Satcon. Po bankrotu americké Satcon Technology Corp. v roce 2013 se Photon Energy stala vedoucí servisní firmou pro střídače Satcon v Evropě.

Photon Energy se na základě dohody stává distributorem pro originální náhradní díly pro centrální střídače Satcon. Kromě toho bude mít přístup k softwarovým a technickým aktualizacím, jako je LVRT funkcionalita. Technici Photon Energy budou kromě toho pravidelně školeni v servisu nových produktů GreatWall a Satcon. „Už dnes servisujeme více než 150 MWp Satcon střídačů v Evropě,“ komentuje uzavření spolupráce generální ředitel Photon Energy Georg Hotar. „Nyní budeme moci díky spolupráci rozšířit naše portfolio klientů,“ dodává Hotar.

V roli servisního partnera pro Evropu a Austrálii bude mít Photon Energy přístup ke všem nutným školením pro instalaci, zprovoznění, údržbu a servis celé nabídky střídačů GreatWall.

Dlouholeté zkušenosti Photon Energy v údržbě centrálních střídačů jsou přínosem i pro samotný GreatWall. V rámci spolupráce bude speciální tým „Inverter Cardio“, který se specializuje na servis centrálních střídačů, sdílet poznatky z opravy střídačů a s Great Wall pracovat na kontinuálním vývoji technologie. „Jsme rádi, že se můžeme o náš know-how podílet přímo s výrobcem a tím dále zlepšovat kvalitu jeho produktů,“ říká technický manažer pro centrální střídače Pavel Laurinec.

 
 
Reklama